Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Skanska inaugurează prima pistă de alergare rooftop din România, pe acoperișul clădirilor Campus 6.2 și 6.3 din București

0

Skanska, cel mai mare dezvoltator de clădiri de birouri din Europa inaugurează prima pistă de alergare rooftop din România. Pista are o lungime de 280 de metri și se află pe acoperișul clădirilor Campus 6.2 și 6.3 din București.

Pista de alergare de pe acoperișul clădirilor Campus 6.2 și 6.3 are o lungime de 280 de metri și este prevăzută cu două benzi circulare care fac ocolul acoperișului, oferind o priveliște 360° asupra Bucureștiului. Clădirile din Campus 6 au 11 nivele, pista aflându-se astfel la o înălțime de aproximativ 42 metri, unde angajații pot alerga în aer liber, cu o perspectivă panoramică asupra întregului oraș. Stratul final al pistei este realizat din tartan certificat de către Asociația Internațională a Federațiilor de Atletism pentru utilizare în toate competițiile atletice internaționale.

Starea de bine a angajaților reprezintă un aspect de care companiile și organizațiile au început să fie din ce în ce mai preocupate, la fel cum se întâmplă și la Skanska. Angajații care lucreaza in cele 2 cladiri se pot bucura acum de mișcare în aer liber chiar de la birou sau se pot relaxa în zona special amenajată de lângă pistă, dotată și cu o masă de tenis.

Skanska și-a asumat misiunea de a modela clădirile și comunitățile pe care le formează în moduri care ajută oamenii să prospere și să performeze la cele mai înalte standarde. Clădirile Skanska încurajează o cultură a sănătății și stării de bine, toate exprimate printr-o varietate de elemente inovatoare, așa cum este și pista de alergare de pe acoperișul Campus 6.2 și 6.3, prima pistă de alergare rooftop de pe o clădire de birouri”, spune Raoul Mihalca, Project Manager în cadrul diviziei de dezvoltare a Skanska CEE în România.

Pista de alergare rooftop din Campus 6 din București nu este prima de acest tip construită de Skanska. Printre capitalele din regiunea Europei Centrale și de Est în care Skanska a integrat acest tip de facilitate pentru angajați se numără Budapesta, unde pista urmează să fie finalizată odată cu livrarea clădirii H2Office și Praga, unde pista de alergare de 150 de metri de pe acoperișul clădirii Visionary a fost dată în folosință în 2018.

Suntem bucuroși să putem vorbi astăzi despre un nou element inovator prin care se remarcă cele două clădiri din Campus 6 – pista de alergare de pe acoperiș. Finalizarea pistei a durat 4 săptămâni și în construcția ei s-au folosit 13 tone de tartan. Deși este o pistă de agrement, materialul de înaltă calitate utilizat pentru suprafața pistei este certificat de către Asociația Internațională a Federațiilor de Atletism”adaugă Igor Hristenco, Project Manager în cadrul diviziei de construcții a Skanska CEE în România.

Skanska promovează integrarea activității fizice în viața de zi cu zi, oferind oportunități și sprijin pentru un stil de viață activ. Pe lângă noua pistă de alergat, arhitectura clădirilor Skanska oferă oportunități de mișcare chiar și la birou, precum și zone special gândite pentru relaxare și recreere. De asemenea, Skanska încurajează mișcarea prin utilizarea mijloacelor de transport alternativ, punând la dispoziție servicii de închirere a bicicletelor sau stand-uri pentru parcarea bicicletelor personale ale angajaților care aleg un mijloc de transport mai sănătos, încărcătoare solare pentru trotinele electrice, cât și vestiare și dușuri.

Preocuparea Skanska pentru mediul înconjurator și well-being este recunoscută și de pre-certificarea LEED Gold, care atestă efeciența clădirilor din punct de vedere al consumului și strategiile sustenabile implementate de aceste clădiri și pre-certificarea WELL Silver, o confirmare a eforturilor Skanska de a construi un mediu care contribuie la îmbunătățirea nutriției, condiției fizice, stării de spirit și performanței ocupanților săi.

Skanska Romania

Skanska România este un dezvoltator și constructor de clădiri ecologice de birouri destinate creării unor medii favorabile creșterii economice și stimulării afacerilor. Compania și-a început activitatea în România în anul 2011 și face parte din Grupul Skanska, lider mondial în dezvoltare imobiliară și construcții. Proiectele Skanska România oferă spații de birouri realizate la cele mai înalte standarde de calitate în locații cheie care asigură atât succesul cât și satisfacția clienților și a investitorilor. Toate proiectele dezvoltate de Skanska România vor parcurge procesul de certificare LEED pentru a confirma respectarea principiilor dezvoltarii sustenabile, ale eficienței energetice optime și ale asigurării unui mediu de lucru superior.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.