Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sistem de colectare stradal a deșeurilor de echipamente electrice și electronice de mici dimensiuni

0

Ieri, 8 decembrie, ECOTIC, în parteneriat cu Primăria Sectorului 3 și Rosal Grup, a inaugurat un sistem de colectare stradal al electronicelor mici uzate în Sectorul 3 al capitalei. Proiectul presupune amplasarea în spațiul public și cu acces facil a unui număr de 15 recipienți de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice de mici dimensiuni.

Lansare 1

Evenimentul de inaugurare a avut loc într-una din locațiile unde se află amplasat un punct de colectare stradal: intersecție Strada 1 Decembrie cu Postăvarul.

Proiectul răspunde unei probleme identificate și confirmate de recentul studiu realizat de ECOTIC și Universitatea Națiunilor Unite, și anume obiceiurile defectuoase ale românilor când vine vorba de renunțarea la echipamentele de uz casnic de mici dimensiuni. Știm acum că majoritatea acestor echipamente ajung în gunoiul menajer, situație nocivă atât pentru mediu, cât și pentru industria reciclatoare a României și situația țării noastre în raport cu țintele naționale de colectare și reciclare a DEEE.

Bucureștiul poate fi un exemplu de bune practici la nivel național; acest parteneriat la nivelul Sectorului 3 va aduce efectiv în stradă recipienți de culoare roșie, clar marcați și inscripționați, localizați alături de restul recipienților de colectare selectivă din Sectorul 3. Scopul lor este creșterea nivelului de conștientizare și colectare selectivă a DEEE de mici dimensiuni la nivelul Sectorului 3 din București.

Vă încurajăm să căutați și să folosiți acești recipienți; de acum, există un sistem nou și la îndemănă de a debarasa electronicele mici. Este o inițiativă menită să contribuie la un București pe care viitorul să îl găsească mai verde, mai curat și mai responsabil. Recipienții se găsesc în următoarele locații:

 1. Strada 1 Decembrie intersecție cu Baraj Bicaz
 2. Strada 1 Decembrie intersecție cu Laceni
 3. Strada 1 Decembrie intersecție cu Postăvarului
 4. Strada Nicolae Grigorescu intersecție cu Burdujeni
 5. Strada Nicolae Grigorescu intersecție cu Peco OMV
 6. Strada Nicolae Grigorescu intersecție cu Lunca Bradului
 7. Bulevardul Unirii intersecție cu Strada Anton Pann
 8. Strada Liviu Rebreanu intersecție cu Strada Odobești
 9. Strada Mihai Bravu intersecție cu Rond Baba Novac
 10. Strada Nicolae Grigorescu intersecție cu Aleea Stănilă
 11. Strada Mircea Vodă intersecție cu Strada Nerva Traian
 1. Strada Matei Basarab intersecție cu Strada Labirint
 2. Bulevardul Corneliu Coposu intersecție cu Strada Iuliu Barasch
 3. Bulevardul Nerva Traian intersecție cu Strada Panait Cerna
 4. Strada Constantin Brâncuși intersecție cu Rond Gloria

Proiectul este susţinut din fonduri acordate de către Guvernul Norvegiei prin Granturile Norvegiene 2009-2014  în cadrul domeniului de finanţare Inovare Verde în Industria din România.

Despre ECOTIC:

ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 500 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 70.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 9 ani de activitate. Consultanța promptă și specializată oferită producătorilor de echipamente electrice, baterii și acumulatori, este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii gasiți pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizației ECOTIC, precum și pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.