Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Singurul ghid de carieră juridică din România „Drum în Drept”

0

INFORMARE. ORIENTARE. INOVARE.

Acestea sunt cuvintele cheie ce descriu singurul ghid de carieră juridică din RomâniaDrum în Drept, un proiect ELSA București.

Aflat la cea de-a treia ediție, Drum în Drept este atât tradiționalist, continuând să reprezinte un real sprijin pentru un student la Drept, cât și avangardist, abordând teme de actualitate și aducând un nou instrument modern în sprijinul viitorului jurist, și anume, blogul Drum în Drept!

Dacă la prima ediție s-a dorit crearea unei baze informaționale cu privire la meseriile clasice juridice, cât și la modalitatea de a accede la acestea, începând cu cea de-a doua ediție s-a trecut la prezentarea unor cariere mai putin cunoscute pe care un student la Dreptle poate urma după încheierea studiilor. Astfel, ghidul de carieră juridică devine un instrument indispensabil pentru orice student interesat de viitorul său. Cea de-a treia ediție se adaptează noilor tendințe și, alături de revistă, care abordează teme foarte interesante și diverse, precum dreptul umanitar și al refugiaților în practică, diplomația, criminalitatea informatică, dreptul aerian si cel maritim, aceasta vine și cu un blog, special realizat pentru a aduce mai multe informații aproape de studenți. Cu un design modern și ușor de folosit, blogul conține articole despre concursurile de drept, mastere, internshipuri și nu numai, realizate de studenți ce au avut ocazia să experimenteze toate aceste lucruri și care sunt gata să ofere din experiența lor, oferind atât câteva informații esențiale cât și partea nevăzută a acestora.

Revista se va lansa în data de 14 noiembrie în cadrul unei conferințe de lansare, ce va aduce speakeri de renume și se va centra pe o temă controversată, de interes pentru studenți – Tete-a-tete cu angajatorul –  urmată de un dialog deschis cu publicul. Aceasta va avea loc la Casa de cultură a studenţilor începând cu ora 11.

Așadar, dacă ești student la Facultatea de Drept și ești interesat de viitorul tău, sperăm că ți-am stârnit interesul și te invităm să dai like paginii oficiale Drum în Drept (www.facebook.com/drumindrept) și, de asemenea, să intri pe site-ul Drum în Drept (drumindrept.ro), pentru a fi la curent cu ultimele informaţii despre conferinţa de lansare.

Tu ți-ai găsit „drumul în drept”?

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.