Simulare de dezastru sustinuta de Asociatia Studentilor Medicilor Voluntari

0

Duminica, 23.04.2017, Asociatia Studentilor Medicilor Voluntari (ASMV) va realiza o simulare de prim ajutor in caz de dezastru, in parteneriat cu Carrefour Constanta, Galeriile Tom si Asociatia Nationala a Jucatorilor Profesionisti si Sportivi de Paintball din Romania – „DRACONES”. 

IMG_6163

ASMV este o structura asociativa, nonprofit, având ca scop educarea, informarea şi dezvoltarea în domeniul medical a comunitătii, precum şi acordarea de ajutor moral şi material persoanelor suferinde.

In caz de dezastru natural cunostintele de prim ajutor sunt foarte importante in primele momente pana la interventia autoritatilor, acest lucru ducand la cresterea sanselor de supravietuire a victimelor. Astfel, membrii echipei de prim ajutor ASMV au hotarat sa realizeze aceasta simulare prin care sa ajute la cresterea nivelului de educatie medicala in ceea ce priveste importanta cunosterii notiunilor de prim ajutor de catre societatea civila in viata de zi cu zi, dar si in caz de dezastre naturale.

Cresterea timpilor de reactie, precum si castigarea de experienta in acordarea primului ajutor de catre voluntarii echipei ASMV sunt, de asemenea, obiective foarte importante ale proiectului.

Asociatia DRACONES, ce are ca obiectiv promovarea unui sport pentru tineri, paintball-ul, va organiza o sesiune de informare asupra acestui nou sport, prezentand echipamentele si regulamentul pentru practicarea acestuia. Dupa terminarea scenariului se vor realiza concursuri de tragere cu arme paintball la tir de catre asociatia DRACONES, promovand acest sport printre spectatorii prezenti. Castigatorul va avea parte de un premiu din partea asociatiei. 

Dupa terminarea scenariului, ASMV va organiza si o sesiune de informare si prezentare a echipamentelor de prim ajutor pentru publicul participant. Vor fi invitate persoane din public sa descopere materiale de prim ajutor, precum si sa incerce anumite manevre.

Proiectul se va termina cu o conferinta de presa in care vom comunica rezultatele activitatii si proiectele de viitor care se vor incerca a fi realizate impreuna cu partenerii ASMV.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.