Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Simboluri sacre – limbaje, coduri, semne

0

 

Fundatia Calea Victoriei va invita luni, 12 august, de la ora 19:00, la Simboluri sacre – limbaje, coduri, semne, un nou atelier cu Mario Barangea. Cursul se concentreaza asupra simbolurilor sacre care apartin mai multor zone spirituale si care provin de pe mai multe continente.

Simboluri sacre – limbaje, coduri

Daca privim cu atentie, universul pare a fi alcatuit dintr-o multime de semne si simboluri care trimit la realitati greu de deslusit. Imaginatia incearca in permanenta sa decodifice acest cifru al existentei noastre in ordinea lumii.

 

Simbolurile sacre ne ajuta sa recunoastem o identitate si, mai mult, au puterea de a construi o identitate. Si fac asta printr-un ansamblu de semne (vizibile sau doar intuite) a caror lectura solicita, principial, un instinct religios al fiintei umane. Este definitoriu acest instinct religios pentru a intelege ce este omul?

 

Cautam impreuna sa dam un raspuns apeland la cinci variante:

 

1. O apropiere de istoria si importanta limbajului. O introducere in imaginatia simbolica.

 

2. Mandalele – simbolurile care poarta istoria salvarii individului.

 

3. Tarotul – arcanele jocului si alfabetul secret al lumii.

 

4. Simbolismul corpului uman. Sisteme de corespondente intre corpul uman si univers.

 

5. Zodiacul – semnele cerului si determinismul astral.

 

Lector: Mario Barangea

Data incepere: 12 August 2013; Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 5

Frecventa: zilnic – luni-vineri (12 – 16 august)

Cost: 220 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 200 ron

Loc desfasurare: Fundatia Calea Victoriei – Str. Popa Soare, nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la www.victoriei.ro

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.