Simbolul Pacii ajunge in Bucuresti

0

Organizatia Nationala “Cercetasii Romaniei” (ONCR – www.scout.ro) in parteneriat cu Uniunea Cercetasilor Maghiari din Romania (UCMR – www.rcmssz.ro), organizeaza, ceremonia de transmitere a “Luminii Pacii de la Betleem”.

„Lumina Pacii de la Betleem” este un proiect al cercetasilor, prin care, in preajma Craciunului, transmitem lumii intregi un mesaj de Pace. Acest mesaj ne indeamna la Non-Violenta in actiunile si trairile noastre, atat in relatie cu cei din jurul nostru, cat si cu noi insine.

Lumina reprezinta un simbol la Pacii si al Ecumenismului, reprezentat de o flacara aprinsa la grota din Betleem unde s-a nascut Isus Cristos, si distribuita in toata Europa cu ajutorul cercetasilor. Lumina Pacii a ajuns in tara in data de 12 decembrie, adusa de reprezentantii Cercetasii Romaniei si Cercetasii Maghiari, de la Viena.

In perioada 18-19 decembrie, in mai multe localitati, se vor desfasura Ceremonii speciale de oferit Lumina membrilor comunitatii. Cercetasii Romaniei si Cercetasii maghiari invita toti doritorii sa participe la ceremoniile de oferire a simbolului Pacii care au loc in Bucuresti:

o 18 decembrie, ora 18, la biserica romano-catolica Sfanta Cruce, Sos. Mihai Bravu nr 259, sector 3
o 19 decembrie, ora 12, la biserica ortodoxa Sf Gheorghe Nou, I.C. Bratianu nr.1, sector 1

Organizatia Nationala “Cercetasii Romaniei” (ONCR – www.scout.ro) este o miscare educativa de tineret din Romania, cu circa 2500 de membri in peste 53 de centre locale (filiale) raspandite in toata tara.

Cercetasia este o miscare educativa a copiilor si tinerilor, bazata pe voluntariat, cu caracter apolitic, deschisa tuturor, indiferent de nationalitate, rasa, sex, credinta sau conditie sociala, in concordanta cu metoda Scout. Cercetasia contribuie la dezvoltarea tinerilor, in vederea implinirii lor fizice, intelectuale, sociale, spirituale, pentru a deveni cetateni responsabili ai comunitatii locale, nationale si internationale.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.