Simbolul Pacii ajunge in Bucuresti

0

Organizatia Nationala “Cercetasii Romaniei” (ONCR – www.scout.ro) in parteneriat cu Uniunea Cercetasilor Maghiari din Romania (UCMR – www.rcmssz.ro), organizeaza, ceremonia de transmitere a “Luminii Pacii de la Betleem”.

„Lumina Pacii de la Betleem” este un proiect al cercetasilor, prin care, in preajma Craciunului, transmitem lumii intregi un mesaj de Pace. Acest mesaj ne indeamna la Non-Violenta in actiunile si trairile noastre, atat in relatie cu cei din jurul nostru, cat si cu noi insine.

Lumina reprezinta un simbol la Pacii si al Ecumenismului, reprezentat de o flacara aprinsa la grota din Betleem unde s-a nascut Isus Cristos, si distribuita in toata Europa cu ajutorul cercetasilor. Lumina Pacii a ajuns in tara in data de 12 decembrie, adusa de reprezentantii Cercetasii Romaniei si Cercetasii Maghiari, de la Viena.

In perioada 18-19 decembrie, in mai multe localitati, se vor desfasura Ceremonii speciale de oferit Lumina membrilor comunitatii. Cercetasii Romaniei si Cercetasii maghiari invita toti doritorii sa participe la ceremoniile de oferire a simbolului Pacii care au loc in Bucuresti:

o 18 decembrie, ora 18, la biserica romano-catolica Sfanta Cruce, Sos. Mihai Bravu nr 259, sector 3
o 19 decembrie, ora 12, la biserica ortodoxa Sf Gheorghe Nou, I.C. Bratianu nr.1, sector 1

Organizatia Nationala “Cercetasii Romaniei” (ONCR – www.scout.ro) este o miscare educativa de tineret din Romania, cu circa 2500 de membri in peste 53 de centre locale (filiale) raspandite in toata tara.

Cercetasia este o miscare educativa a copiilor si tinerilor, bazata pe voluntariat, cu caracter apolitic, deschisa tuturor, indiferent de nationalitate, rasa, sex, credinta sau conditie sociala, in concordanta cu metoda Scout. Cercetasia contribuie la dezvoltarea tinerilor, in vederea implinirii lor fizice, intelectuale, sociale, spirituale, pentru a deveni cetateni responsabili ai comunitatii locale, nationale si internationale.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează