Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Şi dacă este marţi, este seară de film românesc: Domnişoara Christina, regia Alexandru Maftei

0

Şi dacă este marţi, este seară de film românesc: Domnişoara Christina, regia Alexandru Maftei, la Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti

afis D_ra CHRISTINA Caravana filmului

În luna mai, MDV AUDIO STUDIO, împreună cu Asociaţia CineCultura continuă proiectul Caravana filmului românesc – Cartea şi filmul, proiect educaţional care se adresează în special elevilor de gimnaziu, liceenilor şi studenţilor, dar care depăşeşte cu mult această graniţă, prin valoare culturală pe care o conţine.

Şi astfel, seri de film, dar şi întâlniri cu mari capodopere ale literaturii române, care au stat la baza scenariilor acestor producţii, sunt oferite publicului iubitor al artei cinematografice în fiecare marţi, la CASA DE CULTURĂ A STUDENŢILOR BUCUREŞTI.

Primul film din seria lunii mai este Domnişoara Christina, scenariul şi regia: Alexandru Maftei, thriller psihologic, ecranizare a prozei fantastice omonime de Mircea Eliade.

Proza fantastică a lui Mircea Eliade este marcantă în cultura română. De altfel, fantasticul, misterul fac parte din apanajul poporului român a cărui existenţă este situată, de multe ori, la graniţa dintre viaţă şi moarte, într-un firesc straniu ce împleteşte cele două lumi.

„După atâţia ani de literatură realistă, mă simţeam din nou atras către fantastic  nota Mircea Eliade referitor la Domnişoara Christina. Mă obseda o poveste al cărei personaj principal era o tânără moartă cu treizeci de ani în urmă. Aparent, ar fi vorba de un „strigoi” – dar nu voiam să reiau nici tema folclorică, atât de  populară la noi şi la vecinii noştri, nici motivul romantic al strigoiului (gen Lenore). (…) Dar mă fascina drama tristă şi fără ieşire a mortului tânăr care nu se poate desprinde de pământ, care se încăpăţânează să creadă în posibilitatea comunicaţiilor concrete cu cei vii, sperând chiar că se poate iubi şi fi iubit aşa cum iubesc oamenii în modalitatea lor încarnată.”

Romanul mai fost ecranizat, în 1996, de către Viorel Sergovici.

În viziunea regizorală a lui Alexandru Maftei, noua abordare: „se situează la graniţa dintre fantasy, thriller şi horror. Cred că fiecare spectator, spune regizorul, este liber să vadă în acest film ce îşi doreşte să vadă.” Şi tot el mărturiseşte care este intenţia care se află în spatele operelor sale cinematografice: „să aduc la cinema un lucru pe care nimeni nu se aşteaptă să-l vadă, cel puţin în cazul filmului românesc. Eu cred că doar în acest fel poate exista o relaţie între noi oamenii care facem filme şi spectatorii care vin să le vadă. Cred că cinematograful e această relaţie minunată, magică între ce se întâmplă pe pânză şi oamenii care sunt în sală.”

Lansat în noiembrie anul trecut, filmul Domnişoara Christina de Alexandru Maftei, a fost selectat în competiţia Festivalului Internaţional de Film Fantastic de la Bruxelles (8-20 aprilie 2014).

Aşadar, vă invităm marţi, 6 mai, ora 18.00, la CASA DE CULTURĂ A STUDENŢILOR BUCUREŞTI (Calea Plevnei n. 61) la unul dintre cele mai recente şi fantastice filme româneşti:

Domnişoara Christina.

Scenariul şi regia: Alexandru Maftei;

Imagine: Radu Aldea; Scenografia: Vali Ighigheanu şi Oana Marinescu; Costume: Maria Miu; Muzica originală compusă de Jon Wygens; Montaj: Theodora Penciu; Sound designer: Tudor Petre;

Cu: Tudor Aaron Istodor, Maia Morgenstern, Ioana Anastasia Anton, Anastasia Dumitrescu, Ioana Sandu, Ovidiu Ghiniţă, Ioan Andrei Ionescu, Daria Puşa, Andreea Gheorghe, Razvan Hîncu, Bogdan Farcaş, Toma Cuzin, Corneliu Jipa, Despina Stănescu, Cristina Moldoveanu

O producţie MITRA FILM

La proiecţie va fi prezentă echipa și regizorul Alexandru Maftei.

Intrarea este liberă.

MDV AUDIO STUDIO, împreună cu Asociaţia CineCultura a organizat, începând din vara anului 2013, CARAVANA FILMULUI ROMÂNESC – Capodopere ale cinematografiei naţionale. Până în prezent, Caravana a ajuns în oraşele: Ploieşti, Constanţa, Oneşti, Mangalia, Fălticeni, Alba Iulia, Gura Humorului şi a prezentat, la o calitate audio şi video de excepţie, unele dintre cele mai valoroase filme din patrimoniul cinematografiei naţionale. Succesul acestui proiect este atestat de prezenţa numeroasă a publicului la filmele prezentate (aproximativ 14.500 de spectatori), cât şi de reflectarea în presă (aproximativ 230 de referiri în mediul on-line). De asemenea, în octombrie anul trecut, s-a lansat cel de-al doilea proiect pe care MDV AUDIO STUDIO, împreună cu Asociaţia CineCultura îl desfăşoară şi anume: CARAVANA FILMULUI ROMÂNESC – CARTEA ŞI FILMUL.

Parteneri: Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti, Mitra Film, Abis Studio

Parteneri media: Cinefan, CinemaRx, All About Romanian Cinema  – AARC, Gratuitor, Urban Things, România pozitivă

Website: www.caravanafilm.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.