Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Şi cei mici fac fapte mari!- campanie de educaţie ecologică în grădiniţe

1

ECOTIC BAT lansează cea de-a doua ediţie a campaniei de educaţie ecologică ,,Şi cei mici fac fapte mari!”. În acest proiect vor participa peste 150 de grădiniţe din întreaga țară. ECOTIC BAT a identificat nevoia desfăşurării orelor educative privind colectarea selectivă în general şi colectarea deşeurilor de baterii şi acumulatori portabili (DBA) în particular, în grădiniţele din România. Proiectul vine ca un răspuns firesc în contextul completării educației cu informaţii legate de ecologie şi protecţia mediului.

Si cei mici

Scopul campaniei este de a educa tânăra generaţie în spiritul colectării selective a DBA prin intermediul unor mijloace inovative, gata să trezească interesul micuţilor cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani.

Informarea către cei mici se va face prin intermediul educatorilor care au primit în prealabil un material didactic ce le oferă baza de cunoştinţe necesare dezvoltării unei ore eco educative. Proiectul aduce în prim-plan o premieră în domeniul conştientizării realizată de către ECOTIC BAT  prin crearea  primei animaţii ce are ca obiectiv prezentarea fluxului de colectare și reciclare DBA, într-un mod prietenos, adaptat vârstei copiilor.

Cele peste 150 de grădiniţe vor beneficia de broşuri special create pentru copii, prin care aceştia să poată asimila foarte ușor informațiile legate de colectarea selectivă a DBA. De asemenea, părinții celor mici vor fi informați prin pliante despre beneficiile colectării selective a DBA, dar şi a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE),  iar recipiente destinate colectării DBA vor fi puse la dispoziție de ECOTIC BAT, tuturor gradiniţelor înscrise în proiect.

Pentru a răsplătii eforturile grădiniţelor care vor colecta DBA, ECOTIC BAT va premia primele 3 grădiniţe care vor colecta cele mai mari cantități DBA (Kg) cu bilete la un teatru de păpuşi pentru copii şi cadrele didactice care îi vor însoţi.

Proiectul se va desfăşura în perioada 05.05.-11.06.2014 după cum urmează:

  • 5-30 mai – desfăşurarea orelor eco educative de către educatori la clase, în baza materialelor transmise de către ECOTIC BAT;
  • 2-6 iunie – colectarea  deşeurilor de baterii şi acumulatori portabili din grădinițele participante în proiect de către partenerii de colectare autorizaţi desemnaţi de către ECOTIC BAT;
  • 11 iunie – desemnarea grădiniţelor câştigătoare (primele 3 grădiniţe care vor preda cea mai mare cantitate de baterii şi acumulatori portabili (Kg), acestea vor fi anunţate pe site-ul www.ecotic.ro).

„Experienţa participării în cadrul programului ,,Şi cei mici fac fapte mari!” ne-a adus multiple beneficii. Cei mici au inţeles prin joc importanţa mediului inconjurător şi a reciclării, iar părinţii ni s-au alăturat în cadrul proiectului, colectând baterii şi formând împreună echipa câştigătoare. Faptele mari ale celor mici sunt motiv de mândrie pentru profesori şi părinţi deopotriva, aşa că Grădiniţa Kluge Kinder va participa la orice proiect lansat de minunata echipă ECOTIC BAT.” a declarat Alexandra Vasilică – Director, Gradiniţa Kluge Kinder-câştigătoarea primei ediţii.

Prima ediţie a acestui proiect s-a desfăşurat ca şi proiect pilot în perioada 25 Noiembrie – 12 Decembrie, 2013 la nivelul a 12 grădiniţe  din Bucureşti, reuşind astfel colectare a 134 de kg DBA.

Mai multe detalii pe www.ecotic.ro.

Despre ECOTIC BAT:

ECOTIC BAT este o organizație înființată de Asociația ECOTIC, la exprimarea voinței producătorilor EEE afiliați, în vederea îndeplinirii responsabilităților de colectare și reciclare a deșeurilor de baterii și acumulatori portabili și industriali. ECOTIC BAT utilizează experiența și expertiza organizației ECOTIC pentru a dezvolta o infrastructură de colectare a deșeurilor de baterii și acumulatori portabili. Acest fapt facilitează realizarea țintelor pentru producătorii afiliați și în același timp, asigură derularea operațiunilor de tratare, reciclare și eliminare a acestor deșeuri într-o manieră care să nu afecteze negativ mediul înconjurător și sănătatea oamenilor.ECOTIC BAT a colectat 59 tone DBA în 2013 prin cele peste 1.400 puncte de colectare înființate la nivelul țării, rata anuală fiind de 25%. Mai multe detalii găsiți pe  www.ecotic.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. avatar

    Toti copii trebuie educati din gradinita ! Trebuie sa protejam natura. Am fost prea mult timp nepasatori. E timpul sa luam atitudine daca mai dorim sa traim pe acest glob.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.