Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Si anul acesta, copiii au spus DA muzicii clasice, intr-un numar impresionant!

0

 Membrii Fonetic Quintet au demonstrat, pentru al doilea an consecutiv, ca cei mici pot spune DA, cu inima deschisa, muzicii clasice intr-un numar extrem de mare! Astfel, prejudecatile conform carora copiii nu pot asimila sau indragi muzica clasice au fost indepartate!

picture-4

In perioada 19 septembrie – 11 noiembrie 2016, copiii din scolile primare ale Sectorului 3, Bucuresti, au beneficiat de programul proiectului de educatie muzicala derulat de Fonetic Quintet in parteneriat cu ArCub, „Spune DA muzicii clasice!”, proiect ce a iesit castigator in urma concursului din cadrul programului cultural Bucuresti – Orasul In-Vizibil, organizat de ARCUB si Primaria Municipiului Bucuresti, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.

Dupa succesul pe care l-a inregistrat editia anterioara, in randul elevilor din scolile Sectorului 5, a sosit momentul ca cea de-a doua editie sa aiba ecouri printre elevii claselor primare din Sectorul 3 al Capitalei si sa sadeasca dragostea pentru muzica clasica in sufletele micutilor.

Astfel, povestea muzicala „Petrica si Lupul”, scrisa de Serghei Prokofiev,  interpretata de Fonetic Quintet si narata de Oana Serban a ajuns in 15 scoli din sectorul 3, Bucuresti. In total, au fost
peste 1800 de elevi ce au ascultat muzica clasica la ei in cadrul acestor vizite.

Acestia au fost indrumati sa studieze instrumentele de suflat prezentate in poveste- flaut, oboi, clarinet, fagot si corn, in cele 5 scoli de muzica sau cele 2 licee de muzica din Bucuresti, o modalitate de incurajare studierii instrumentelor de suflat din orchestra simfonica.

Dupa incheierea acestei a doua editii, Bogdan Gugu, initiatorul proiectului si membru fondator al Fonetic Quintet, ne-a marturisit urmatoarele: “elevii au fost extrem de receptivi, lucru la care ne asteptam, dupa experienta avuta in editia I desfasurata in 2015. Copii sunt foarte curiosi si dornici sa descopere lucruri, informatii noi, iar noi, ca operatori culturali trebuie sa avem proiecte educative fresh si interactive, pe care sa le prezentam in cat mai multe scoli.

Reactiile cadrelor didactice au fost extrem de pozitive, invitandu-ne sa revenim cu proiectul nostru in cadrul programului Scoala Altfel.”

Mai mult, vestea succesului pe care l-au avut cele doua editii le-au adus membrii cvintetului o invitatie la Teatrul Odeon: “ecoul celor 2 editii ale proiectului a ajuns si la Teatrul Odeon, unde am fost invitati sa sustinem concertul nostru educative, in cadrul stagiunii 2016 -2017 a spectacolelor matinale pentru copii. Lucrul acesta ne onoreaza si confirma ca proiectul nostru este pe drumul cel bun, iar copiii chiar spun DA muzicii clasice., cu mare bucurie!” a incheiat Bogdan.

110915_P&W_afis A3

Despre Fonetic Quitet:
Membrii Fonetic sunt tineri absolventi ai Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti ce isi desfasoara activitatea de artisti instrumentisti in Orchestra Nationala Radio, Opera Nationala Romana , Orchestra Nationala de Tineret si Filarmonica Pitesti.
Invitata speciala in povestea Petrica si Lupul este Oana Serban. Ea a debutat inca de mica in teatrul radiofonic, in numeroase productii ale postului national de radio. Fosta producatoare la radio Guerrilla, aduce prospetime si spontaneitate proiectului, venind cu experienta din lumea radioului.

Mai multe detalii despre Fonetic Quintet si campania “Spune DA muzicii clasice”pe www.concert-educativ.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.