ShortsUP & DoR prezinta “Metamorfoze” Bucuresti, 26 martie 2011

0

De la copilarie la adolescenta. De la “baietoi” la domnisoara. De la rau la bun. De la anonim la erou. Aproape orice film contine o transformare, o metamorfoza, surprinzatoare sau discreta, care ne captiveaza si ne alimenteaza nevoia de “mai bine, mai frumos, mai adevarat.”

Sambata, 26 martie, de la 22.00, la Opera Nationala Bucuresti, programul ShortsUP Metamorfoze va include o selectie de filme scurte premiate din toata lumea…. Scurtmetrajele vor prinde viata in jurul lansarii numarului 5 a Decat o Revista, un trimestrial creativ, care spune povestile lumii in care traim. Fosti si actuali eroi din paginile DoR vor fi prezenti la seara transformarilor, caci ShortsUP este locul de intalnire pentru forme de arta si de expresie diverse ce nasc evenimente spectaculoase.

Metamorfozele reale sau imaginare, in filme sau paginile Decat o Revista, vor da viata scenei Operei. Un jazz band va crea atmosfera inca de la intrare, Norzeatic va acompania un film, iar actrita Madalina Ghitescu va interpreta un monolog pe baza unui text din noul numar DoR.

Comedia scurta Seraglio, nominalizata la Oscar, vorbeste despre metamorfozele unei casnice nefericite. Cei doi regizori, Colin Campbell si Gail Lerner, si-au marturisit entuziasmul de a reveni prin intermediul acestui scurtmetraj la Opera din Bucuresti unde in 1997 au pus in scena, impreuna cu Andrei Serban, Oedip.

Six Shooter, regizat de Martin McDonagh, cunoscut pentru lungmetrajul In Bruges, abordeaza cu umor o tema serioasa: moartea in sine e o transformare, dar tot transformare e si modul in care reactionam la moartea celor dragi. Filmul a fost recompensat cu un Oscar in 2006 si a primit o nominalizare la BAFTA in 2005.

Una dintre surprizele serii ShortsUP va fi un scurtmetraj semnat Corneliu Porumboiu, care reuseste sa surprinda prefacerile care au loc in satul romanesc.

Biletele pot fi cumparate de pe eventim.ro la pretul de 25 RON sau in ziua evenimentului, de la Opera Nationala Bucuresti, la pretul de 35 RON, care include şi un exemplar din DoR #5. Biletele pentru ShortsUP Metamorfoze ofera acces la programul intregului eveniment.

Detalii pe www.shortsup.ro.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează