Shortcuts to Non-stress, Cum sa depasim stresul si sa ne construim libertatea / din 5 octombrie 2012

0

In cadrul Proiectului „Solutii pentru viata cotidiana” al Centrului Seeds for Happiness, Daniela Andreescu, coach si formator in managementul comunicarii si relatiilor interumane, va facilita un program care abordeaza gestionarea stresului intr-o maniera integrativa si care va oferi participantilor multiple modalitati practice de accesare si extindere a zonelor de libertate interioara si echilibru.

Programul se va desfasura pe parcursul a 8 sesiuni, oferindu-va cunoastere si modalitati practice pentru:
 

 • depasirea stresului toxic si a obisnuintelor mental-emotionale care incetinesc sau impiedica dezvoltarea personala si cresterea spiritual;
 • identificarea resurselor proprii si a unor modalitati individualizate optime care sa conduca la cresterea energiei si vitalitatii;
 • construirea unui parcurs personal relaxat si cu rezultate pozitive durabile.

Este un program care abordeaza gestionarea stresului intr-o maniera integrativa si care va oferi participantilor multiple modalitati practice de accesare si extindere a zonelor de libertate interioara si echilibru.

Nu vom vorbi despre umbre, probleme sau provocari, ci despre lumina, solutii si bucuria de a fi si a ne simti autentici si liberi.

Cui se adreseaza?

Vi se adreseaza daca aveti ca scop si intentie sa dobanditi abilitatea de a va creste gradul de libertate interioara si construirea unui echilibru dinamic benefic si durabil, astfel incat sa gasiti, intr-un mod autonom si relaxat, solutiile personale potrivite pentru a actiona constient spre binele propriu si al celorlalti, in viata cotidiana.

In ce fel?

Pe parcursul fiecareia dintre cele 8 intalniri, programul va facilita intelegerea practica a conexiunilor intre creier, minte, corp, spirit si viata pe care o traieste fiecare. Participantii vor afla si vor experimenta  metode, tehnici si strategii de cultivare si mentinere a atentiei, pentru depasirea diferitelor tipuri de stres si pentru obtinerea unei tranformari pozitive durabile in viata cotidiana.

Structura:

 • sesiuni interactive axate pe cunoastere, practica, exprimare personala, discutii;
 • abordare gradata si integrativa a temelor, tinand cont de nevoile si asteptarile fiecarui participant.

Rezultate si beneficii previzibile
energie – claritate – incredere – seninatate – entuziam – pasiune – echilibru dinamic – libertate interioara – bunastare mental-emotionala – schimbare pozitiva – empatie – inspiratie – autenticitate – reusita – evolutie – auto-motivare – bucurie – creativitate – entuziasm – curiozitate – intelegere

Teme principale

Temele vor fi abordate atat din perspectiva cunoasterii cat si practici, si vor fi tratate simultan, gradat si integrativ, pe parcursul fiecareia din cele 8 sesiuni:

 1. Identificarea individualizata a principalelor mecanisme generatoare de stres toxic si modalitati de utilizare a conexiunilor creier/minte-corp-spirit pentru gestionarea lor cu rezultate durabile pe termen lung.
 2. Tehnici si metode pentru depasirea stresului cotidian si dezvoltarea abilitatilor de management personal.
 3. Construirea non-atasamentului si echilibrului, simultan cu cresterea energiei si vitalitatii, pe baza unor elemente de neuroleadership.
 4. Aplicarea unor strategii de atentie pentru optimizarea congruentei personale si a propriului echilibru dinamic creier/minte-corp-spirit.
 5. Modalitati de a dezvolta intuitia, auto-motivarea, increderea, capacitatea de a rezolva conflictele interiare si a face alegeri mai constiente.
 6. Extinderea atentiei, generarea starilor mental-emotionale benefice si modalitati de aplicare in viata cotidiana.

Participare

Intalnirile se vor desfasura pe parcursul a 8 saptamani, vinerea, intre 19.00 – 21.30, cu o pauza de 15 min.
In prima parte a primei intalniri – vineri 5 octombrie, Daniela Andreescu va face o introducere despre scopul, temele si modalitatile de lucru, astfel incat in afara persoanelor care s-au inscris, sa va oferim posibilitatea de a decide daca doriti sa participati incepand cu a doua sesiune.

Numar de participanti:

5 octombrie – Introducere si Sesiunea I: toti cei interesati

12 octombrie – Sesiunea II: cei inscrisi la program (max. 14 persoane).

Cost participare: 40 RON

Aceasta suma este destinata exclusiv acoperirii cheltuielilor logistice ale Centrului Seeds for Happiness, contributia facilitatorului fiind pro-bono.

Daniela Andreescu este formator si consultant in managementul Comunicarii si Relatiilor Interumane (Metoda ESPERE©), validat de Institutul ESPERE International Paris, coach (certificate ICF si Alternative and Natural Health Certification Board Europe), practician si expert Inergetix-CoRe System™ (medicina informationala si energetica, biofeedback), practician terapii complementare (Qi Gong, Pranic Healing, Usui Reiki Master, Shamballa 3D Master Teacher s.a.). A participat la cursuri si conferinte internationale (International Informational and Energy Medicine Symposium – Norvegia, Buddhism and Medicine – Franta, Lam Rim Meditation Course – Nepal, Science & Nonduality – Olanda) si este membru al NeuroLeadership Institute, Information and Energy Medicine Association, International Coach Federation, Institute ESPERE International Paris. Carte publicata: The Gift of Now, Dandand (Ed. Herald, 2011).
Detalii: www.danielaandreescu.ro|www.artofchange.ro

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează