Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Shakespeare School susține pregătirea continuă în domeniul predării limbii engleze, alături de Fischer International

0

Shakespeare School s-a alăturat și anul acesta Conferinței Fischer International dedicată profesorilor de limba engleză, devenită, de-a lungul celor opt ediții, un etalon al evenimentelor din domeniul ELT (English Language Teaching). Organizat anual de Fischer International, evenimentul aduce la un loc reprezentanți ai editurilor de profil, traineri internaționali și sute de profesori de limba engleză din România, interesați de pregătirea continuă în domeniul lor de activitate.

Marilena Chirculete_Conferinta Fischer 2015

În cadrul celei de-a 8-a ediții a conferinței, care a avut loc în weekendul 5 – 6 septembrie 2015, Marilena Chirculete, profesor Shakespeare School, a susținut o plenară pornind de la unul dintre cele mai dezbătute subiecte în domeniul predării limbii engleze, și anume, eficiența folosirii limbii native a copiilor în procesul de predare.

Tema a adus de-a lungul anilor argumente pro și contra folosirii limbii native sau exclusiv a limbii engleze în domeniul ELT. Pe cât de controversată poate părea, folosirea limbii native (L1) în procesul de predare capătă tot mai mult teren. În prezentarea susținută, Marilena Chirculete a adus în discuție beneficiile acestei practici, limitările pe care le impune, cât și modul în care profesorul poate echilibra folosirea limbii native și a limbii engleze în cadrul cursurilor de limba engleză.

De ce a fost preferată până de curând practica folosirii exclusive a limbii engleze în procesul de predare? Există motive solide pentru predarea bilingvă? Cât de folosită este limba română la ore, de către profesorii de engleză și cum se poate găsi un echilibru între limba nativă și limba engleză în procesul de predare au fost doar câteva dintre întrebările care și-au găsit răspuns în cadrul prezentării semnate de profesorul Marilena Chirculete.

Participând la Conferința anuală Fischer International, Shakespeare School continuă să susțină procesul de dezvoltare profesională atât pentru profesorii din echipă cât și pentru ceilalți profesori de limbă engleză interesați să țină pasul cu evoluția sistemelor de predare a limbii engleze.

Evoluția continuă pe plan profesional permite echipei de profesori Shakespeare School să ofere cea mai plăcută și eficientă metodă de predare a limbii engleze, influențând, astfel, în mod pozitiv viitorul cursantilor centrului.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.