Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sesiuni gratuite de mentorat cu antreprenori de succes a Conferința Antreprenor 2.0 Women

0

Sesiuni gratuite de mentorat cu antreprenori de succes pentru cele mai bune 50 de idei participante la Conferința Antreprenor 2.0 Women. 

antreprenor 20

Proiectul Antreprenor 2.0 își propune să reunească femeile cu spirit antreprenorial la Conferința Antreprenor 2.0 Women, care va avea loc joi, 20 februarie, la Hotelul Marshal Garden din București.

Conferința va pune accent pe vocile femeilor, motiv pentru care veți putea interacționa cu personalități din lumea antreprenoriatului feminin, precum Cristina Chiriac, președinte al Asociației Naționale a Antreprenorilor și Ambasador al Antreprenoriatului Feminin în rețelele europene, Roxana Tudor, fondator Amelie Suri, Irina Alionte – initiatoarea proiectului international Born2Succeed, dar echilibrat cu intervenții și din partea celui masculin, precum Péter Barta, CEO FPP, antreprenor și business angel, Mugur Cosmin Frunzetti, fondator Floria.ro.

Percepția asupra femeii se reorientează pe măsură ce în societățile occidentale se diminuează atitudinea predominant patriarhală față de fost-consideratul sex slab. Însă, tranziția în ideologie este dificilă și lentă, iar în România, rămășițele stereotipice continuă să se manifeste într-o precară egalitate a șanselor.

Dificultățile pe care le întâmpină femeile, mai ales în mediul afacerilor, pot fi depășite prin informație, susținere, încredere. Eticheta de antreprenor nu este rezervată unui gen anume, ci unei persoane care întrunește un set de calități compatibil cu ea.

Am avut ocazia să cunosc și să lucrez cu femei antreprenor și am înțeles că au o altă fire sau fac lucrurile într-un mod diferit, nu înseamnă că rețeta nu se poate traduce în succes. Femeile sunt esențiale creșterii economice la nivel național, iar conferința își propune să le susțină în eforturile lor antreprenoriale”, a declarat Peter Barta, CEO Fundația Post-Privatizare.

În acest spirit, conferința își propune să prezinte femeilor antreprenor și celor care se gândesc la un viitor în afaceri exemple de reușită din comunitatea antreprenorială românească. Acestea își vor împărtăși experiența, vor vorbi despre pragurile peste care au răzbit, vor reflecta asupra ceea ce înseamnă să fii o antreprenoare și vor prelua nelămuririle participantelor.

Educația antreprenorială reprezintă un pas vital către conștientizarea propriilor puteri și a validității propriilor idei, alături de doza de încredere care să contribuie la succesul unui proiect. Complementar prezentărilor, experți în leadership, finanțare, resurse umane și promovare vor lua cuvântul pentru a răspunde la întrebări și pentru a lansa altele.

Toate participantele vor fi incluse în rețeaua de peste 1500 de antreprenori construită de-a lungul celor 10 conferințe Antreprenor 2.0, organizate în toată țara. Dintre ideile de afaceri ale persoanelor participante, 50 vor fi alese pentru a beneficia de consultanță și mentorat, contribuind astfel la realizarea potențialului profesional al acestora.

Participarea este gratuită, iar înscrierea se face completând formularul on-line de înregistrare.

Antreprenor 2.0”, ID 49068, este un proiect cofinanțat prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investește în Oameni!, și implementat de Fundația Post-Privatizare în parteneriat cu Impact Net Business SRL, Inovativ Consult SRL, Underclick.ro SRL. Este destinat exclusiv cetățenilor români, cu vârsta minimă de 18 ani; nu pot participa cei care au făcut parte din grupul țintă al altor proiecte implementate de Fundația Post-Privatizare, adică, « Promovarea antreprenoriatului în domeniul industriilor creative », ID 61490 sau « Investitori în oameni – parteneriat transnațional pentru creșterea interesului angajatorilor în dezvoltarea resurselor umane și pentru creșterea responsabilității sociale a întreprinderilor », ID 62471.

Pentru informații suplimentare puteți contacta: Fundația Post-Privatizare www.postprivatizare.ro

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.