Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sesiuni de consiliere si orientare in cariera si stagii de practica pentru studenti

0

Federatia Asociatiilor de Basarabeni din Romania (FAB Romania) impreuna cu partenerii proiectului Unitate in diversitate! Tranzitie de la scoala la viata activa inclusiv pentru studenti apartinand altor culturi! Uniunea Generala a Industriasilor din Romania (UGIR), Loop Operations si Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa (CRCA), lanseaza inscrierea pentru sesiunile de consiliere si orientare in cariera derulate in cadrul proiectului. Programul integrat si personalizat de orientare profesionala si consiliere in cariera este dedicat studentilor si masteranzilor din Bucuresti, proveniti din medii multiculturale, ce urmeaza studiile in domeniul constructii, transporturi si IT.

crcaPrin intermediul sesiunilor de consiliere si orientare in cariera oferit celor 500 de studenti si masteranzi proveniti din grupuri minoritare si nu numai, ne propunem sa contribuim la dezvoltarea capacitatii profesionale a acestora in vederea facilitarii integrarii pe piata muncii si a imbunatatirii nivelului de trai, dezvoltand pe termen lung, o societate incluziva.

Astfel, in cadrul programului de orientare profesionala, beneficiarii vor avea oportunitatea de a-si stabili traseul in cariera in colaborare cu un consilier profesionist si a-si dezvolta abilitatile practice intr-un mediu de lucru real. Mai mult decat atat, sesiunile se vor baza pe incurajarea schimbului de experienta si a interrelationarii cu alti studenti proveniti din medii culturale diferite.

Pe langa consilierea student-tutore, proiectul propune o abordare inovativa a intregului proces, prin asigurarea consilierii online a studentilor prin intermediul platformei, contribuind la o comunicare in timp real prin oferirea de raspunsuri la intrebari punctuale si la problemele cu care se pot confrunta studentii in procesul de cautare a unui loc de munca sau de conturare a unui plan de cariera.

PROFILUL CANDIDATULUI

 • Student sau masterand la facultatile cu profil IT, constructii sau transport din Bucuresti;
 • Cetatean roman, cu nationalitate romana sau apartinand unei alte culturi;
 • Interes ridicat privind alegerea unei viitoare cariere in unul dintre domeniile mentionate;
 • Motivatia realizarii unui plan de cariera si crearii unui portofoliu profesional;
 • Entuziast, constiincios si punctual pe durata intregului program de consiliere profesionala si a stagiului de practica;

DE CE SA PARTICIPI LA PROGRAMUL DE CONSILIERE ŞI ORIENTARE ÎN CARIERA?

 • Vei invata sa elaborezi CV-ul, scrisoarea de intentie si portofoliul
 • Vei afla cum sa iti cauti un loc de munca,
 • Vei afla cu ce te ajuta prezenta in online in cautarea unui loc de munca
 • Vei invata cum sa te prezinti la interviul de selectie
 • Vei descoperi ce oportunitati de cariera exista
 • Vei avea ocazia sa iti testezi personalitatea, aptitudinile si interesele
 • Vei obtine recomandari pentru urmarea unui stagiu de practica in functie de profilul si interesele tale
 • Iti vei stabili obiectivele si planul de cariera

La finalul programului de consilire, cei mai motivati 250 de studenti vor fi inclusi in programul de practica in organizatii de profil.

Cei interesati de programul de consiliere si orientare in cariera organizat in cadrul proiectului Unitate in diversitate! Tranzitie de la scoala la viata activa inclusiv pentru studenti apartinand altor culturi se pot inregistra completand formularul de inregistare disponibil AICI.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.