Sesiune de informare şi curs de formare organizate în cadrul proiectului „TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilităţi!”

0

Asociaţia Totul pentru Tine, Asociaţia Viaţă Independentă şi Federaţia Organizaţia Naţională a Persoanelor cu Handicap din România susţin, în perioada 4-6 martie 2016, o sesiune de informare şi un curs de formare, ambele organizate în proiectul „TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilităţi!”, finanţat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România, având ca promotor Fundaţia Transilvană Alpha din Tîrgu-Mureş.

Sesiunea de informare pentru reprezentanţii autorităţilor publice locale va avea loc în data de 4 martie.

Cursul de formare pe tema „Obiective şi tehnici moderne de lobby şi advocacy în domeniul dizabilităţii, în lumina Convenţiei ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi” va avea loc în perioada 4-6 martie şi este destinat reprezentanţilor organizaţiilor persoanelor cu dizabilităţi.

antet-site

Ambele evenimente vor avea loc la sediul Federaţiei Organizaţia Naţională a Persoanelor cu Handicap din România, în Bucureşti, B-dul Mareşal Averescu nr. 17, Corp F, Et.3.

Cu  ocazia informării vor fi prezentate public materialele realizate în cadrul proiectului:

  • Broşura informativă pentru reprezentanţii autorităţilor publice locale în domeniul identificării nevoilor şi a politicilor de incluziune activă a persoanelor cu dizabilităţi;
  • Broşura informativă pentru parlamentari, persoane cu dizabilităţi si organizaţii neguvernamentale;
  • Broşura informativă pentru funcţionarii serviciilor publice de la nivel local în privinţa modului de identificare a nevoilor persoanelor cu dizabilităţi, a furnizării serviciilor publice în folosul acestora, a dialogului cu persoanele cu dizabilităţi şi a familiilor acestora, a schimbării de perspectivă în abordarea dizabilităţii;
  • Broşura informativă pentru arhitecţi, urbanişti, persoane cu dizabilităţi şi organizaţii neguvernamentale;
  • Studiul „Dizabilitatea în presă” şi Ghid în domeniul dizabilităţii pentru jurnalişti şi profesionişti din mass-media.

Cursul de formare are la bază manualul „Obiective şi tehnici moderne de lobby şi advocacy în domeniul dizabilităţii, în lumina Convenţiei ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi”.

*Materialele informative, studiul şi manualul sunt disponibile în format electronic la adresa: http://www.dizabnet.ro/proiecte/proiecte-in-derulare/toate-drepturile-fundamentale-pentru-toate-persoanele-cu-dizabilitati/) 

Informările şi cursurile derulate în cadrul proiectului „TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilităţi!”, vor ajunge în oraşele Bistriţa, Zalău, Cluj-Napoca, Odorheiu Secuiesc, Sibiu, Braşov, Simeria, Piatra Neamţ, Focşani, Buzău,  şi Vaslui.

Scopul sesiunilor de informare este de a consolida relaţiile dintre reprezentanţii autorităţilor publice locale, cei ai serviciilor publice, parlamentari, arhitecţi şi urbaniştilor, jurnalişti şi organizaţiile persoanelor cu dizabilităţi. Broşurile prezentate în cadrul sesiunilor de informare conţin informaţii relevante privind cadrul legal, respectiv norme şi reglementări, ce pot fi de ajutor tuturor categoriilor de public-ţintă menţionate mai sus.

Informaţii despre evenimentele şi cursurile viitoare vor fi disponibile pe site-ul www.dizabnet.ro şi pagina de Facebook a Reţelei Dizabnet (www.facebook.com/Dizabnet).

„TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilităţi!” este un proiect finanţat prin granturile SEE 2009–2014, în cadrul Fondului ONG în România având ca promotor Fundaţia Transilvană Alpha din Tîrgu-Mureş şi ca partener Asociaţia RENINCO România. Colaboratorii proiectului sunt: Federaţia Organizaţia Naţională a Persoanelor cu Handicap din România – ONPHR, Asociaţia Hans Spalinger Simeria, Serviciul Public de Asistenţă Socială Simeria şi Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi – ANPD. Proiectul se derulează în perioada 2 iunie 2014 – 30 aprilie 2016. Bugetul total este de 154.597 euro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.