Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Servicii gratuite de consiliere psihologica, psihiatrica si sociala oferite prin telefon, online si fata-n-fata

1

Servicii gratuite de consiliere psihologica, psihiatrica si sociala oferite prin telefon, online si fata-n-fata de Fundatia Estuar.

estuar

La data de 26 iunie 2014, Fundatia Estuar va lansa un serviciu de tip Call Center de consiliere telefonica si online la nivel national. Acest serviciu este destinat oricarei persoane care are nevoie de consiliere psihologica, psihiatrica sau sociala.

Serviciile nationale de consiliere psihologica, sociala si psihiatrica vor fi furnizate gratuit prin intermediul numarului de telefon national: 031.40.11.444, apelabil din orice retea fara suprataxe, intre orele 9.00 – 17.00.

Serviciul online de consiliere psihologica, sociala si psihiatrica poate fi accesat gratuit prin intermediul adresei de e-mail consiliere@estuar.org.

La cerere se ofera si servicii de consiliere fata in fata, in centrele Fundatiei Estuar din Bucuresti, Ploiesti, Giurgiu si Cluj.

Mai multe informatii despre serviciile de consiliere gratuita sau despre proiect puteti solicita la 031 41 71 888, urmarind www.estuar.org

Serviciul de consiliere telefonica si online este creat in cadrul proiectului “Servicii sociale despre si pentru sanatate mintala”, proiect realizat cu sprijinul financiar al Fondului ONG in Romania, program finantat de granturile SEE si administrat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile. Partener in proiect este Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului sector 6.

Despre partenerii proiectului

Despre Fundatia Estuar: a fost fondata in septembrie 1993 de catre Asociatia Penumbra din Scotia si Liga Romana de Sanatate Mintala si este prima organizatie din Romania care a creat pentru adultii cu probleme de sanatate mintala o retea de servicii de ingrijiri comunitare.Misiunea organizatiei este oferirea de servicii pentru adultii cu probleme de sanatate mintala din Romania in vederea reintegrarii lor in comunitate. Fundatia Estuar este activa in 4 orase din tara, Bucuresti, Ploiesti, Giurgiu si Cluj, avand infiintate 5 centre sociale in aceste orase si deserveste anual peste 2000 de beneficiari.

Valorile si principiile organizationale sustin respectul fata de beneficiar, confidentialitatea informatiilor primite de la beneficiar, lupta impotriva practicilor discriminatorii, incurajarea beneficiarilor sa-si asume riscurile unui trai obisnuit, cresterea tolerantei si intelegerii fata de persoanele cu nevoi speciale, respect fata de individualitatea si demnitatea beneficiarilor, promovarea sanselor egale pentru toti membrii comunitatii, cultivarea competentei si profesionalismului in cadrul serviciilor oferite si cultivarea spiritului de echipa si a abordarii interdisciplinare.
https://www.facebook.com/FundatiaEstuar/.

Despre Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6: este institutia publica, aflata in subordinea Consiliului Local Sector 6, infiintata la data de 01.03.2005 prin comasarea serviciului public pentru protectia copilului si a serviciului public de asistenta sociala ce functionau la nivelul sectorului 6 al municipiului Bucureşti, conform prevederilor Hotararii de Guvern nr. 1434/2004. Direcţia Generala de Asistenţa Sociala şi Protecţia Copilului Sector 6 realizeaza la nivelul sectorului 6 masurile de asistenta sociala in domeniul protectiei copilului, familiei, persoanelor singure, persoanelor varstnice, persoanelor cu handicap, precum si a oricaror persoane aflate in nevoie.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.