Seria de concerte ale Festivalului Internațional “Vară Magică” ediția a VII-a, dedicată Centenarului României, va continua, pe 15 august

0

Seria de concerte ale Festivalului Internațional Vară Magică” ediția a VII-a, dedicată Centenarului României, va continua, pe 15 august, începând cu ora 19:30, cu un regal muzical oferit de Orchestra de Tineret România-Moldova.

Sub bagheta celebrului dirijor Horia Andreescu și avându-i ca soliști pe Dumitrița Gore (vioară), Sofia Blându (violoncel) și Andrei Stanciu (vioară), pe scena Ateneului Român, tinerii vor interpreta Suita Peer Gynt de Edvard Grieg, Balada pentru vioară și orchestră de Ciprian Porumbescu, Dans Țărănesc pentru violoncel și orchestră de Constantin Dimitrescu, Dansurile românești de Bela Bartok și Simfonia nr. 5, op. 64 de Piotr Ilici Ceaikovski.

Ansamblul este mai mult decât o orchestră. Este o stare de spirit comună, spațiul comun în care cei mai straluciți tineri muzicieni din România și Moldova participă la o experiență unică de creativitate colectivă, cu pasiune și dăruire.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.