Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Serbează Zilele Bucureștiului alături de Guided Bucharest – participă la tururile gratuite pentru adulți și copii!

0

Cu ocazia sărbătoririi a 555 de ani de la prima atestare documentară a capitalei, de „Zilele Bucureştiului”, Asociaţia Cultour vă invită să descoperiţi oraşul alături de echipa proiectului Guided Bucharest – Free City Tour.

În perioada 20-21 septembrie vor fi organizate tururi interactive si trasee culturale gratuite pentru copii si adulti, la care sunt invitaţi atât bucuresteni cât şi oaspeţi ai Bucureştiului.

Vă provocăm să descoperiţi oraşul cu ochi de turist, să-i aflaţi poveştile şi să explorați locuri cu istorii speciale. Pentru rezervări sau întrebări, vă puteti alătura evenimentului si pe facebook – Tururi gratuite de oras de Zilele Bucurestiului.

Poza tur Bucuresti

Iată programul propus de echipa Guided Bucharest:

***Sâmbătă, 20 Septembrie***

București – primele file de povești  (zona Centrul Vechi)

O plimbare în centrul vechi al orașului devine o incursiune în istorie. Aflăm mai multe despre orașul nostru și condimentăm totul cu istorisiri mai putin știute despre locuri și oameni.

Punct de întâlnire: Piața Sf Anton (în fața hanului lui Manuc). Ghidul va avea un semn sau tricou portocaliu

Ora de plecare: 11:00

Cișmigiu – gradina cu povești

Ce au în comun prăjiturile și semaforul? Aflați asta și multe alte povesti străbătând cea mai veche grădină din București și împrejurimile pentru o plimbare în care descoperim palate și hoteluri de poveste…sau de cântec.

Punct de întâlnire: în fața Cercului Militar. Ghidul va avea un semn sau tricou portocaliu

Ore de plecare: 17:00

 

*** Duminică, 21 Septembrie***

Cetatea lui Bucur – tur interactiv pentru copii (6-10 ani)

Cetatea lui Bucur este un tur despre începuturi ce dezvăluie poveştile oraşului vechi, ale lupoaicei ce pune bazele gloriosului Imperiu Roman și aflăm unde e buricul târgului.

Guided - BucEchipa noastră a pregătit copiilor jocuri şi multe activităţi distractive care să cultive curiozitate, înţelegere şi ataşament pentru oraşul copilăriei lor. Turul este organizat de către agenția de turism parteneră Open Doors Travel prin proiectul educational-turistic Explorator Junior. Înscrieri la office@opendoorstravel.com

Punctul de întâlnire – La intrarea în Hanul lui Manuc (intrarea din spate, vis-a-vis de Biserica Curtea Veche)

Durata turului: 1,5 – 2 ore

Ora de plecare: 11:00

Parcul Carol – istorii în cantități industriale (zona Parcul Carol)

Parcul și regele Carol I înmagazinează istorii extrem de interesante. Dacă adăugăm și reconversia culturala a uzinelor din preajmă obținem o explorare urbană cu adevarat interesantă, la care sunteți invitați.

Punct de întâlnire: Fântâna cu zodiac.  Ghidul va avea un semn sau tricou portocaliu

Ora de plecare: 11:00

Promenada și parada la șosea (zona Calea Victoriei)

Calea Victoriei găzduiește nu doar clădiri fascinante ci mai ales povești. Vă invităm la o promenada în era Micului Paris în care descoperim frumusețea orașului la pas.

Punct de întâlnire: Ateneu. Ghidul va avea un semn sau tricou portocaliu

Ora de plecare: 17:00

Dezvoltarea acestor trasee vine ca o continuare a proiectului de promovare a Bucureştiului intitulat Guided Bucharest  care constă în organizarea zilnică de tururi ale orașului. Acestea sunt gratuite și se desfășoară în limba engleză, fiind destinate turiștilor. În cei patru de ani de activitate Guided Bucharest a fost gazda a peste 18.000 de turiști și face parte din rețeaua celor mai bune tururi gratuite din Europa – United Europe Free Tours. Același concept este prezent și în Brașov prin proiectul Guided-Brașov Free Tour.

Pentru turul destinat copiilor – Cetatea lui Bucur – întrucât este necesar să pregătim materiale de lucru pentru activitățile incluse, vă rugăm să vă înscrieți trimițând un mail la adresa office@opendoorstravel.com

Vă așteptăm cu drag să descoperim Bucureștiul împreună!

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.