Serata muzicală „Remember Enescu” la Muzeul Naţional de Istorie a României

0

Muzeul Naţional de Istorie a României şi Asociaţia Culturală „Marcel Spinei” organizează duminică, 11 septembrie 2011, o serată muzicală specială în cadrul manifestărilor prilejuite de cea de-a XX-a ediţie a festivalului internaţional „George Enescu”, care se va desfăşura la Bucureşti în perioada 1–25 septembrie 2011. Serata muzicală este susţinută de soprana Georgeta Stoleriu, muzicienii Lavinia Coman (pian), Sanda Spinei (pian) şi Marcel Spinei (violoncel cu 5 corzi), cu participarea poetului Nicolae Coman.

Astfel în data de 11 septembrie 2011, Muzeul Naţional de Istorie a României va avea un program de vizitare special, fiind deschis între orele 1600 şi 2400, tariful de vizitare fiind redus cu acest prilej. Începând cu orele 1900, publicul va putea să audieze un recital susţinut de Ansamblul Contemporan, sub conducerea muzicală a lui Marcel Spinei. De asemenea, în acest context va avea loc în premieră mondială lansarea violoncelului cu 5 corzi tip Bach-Spinei. Vor putea fi vizitate şi micro-expoziţia „Remember Enescu”, organizată în jurul unui instrument muzical ce a aparţinut maestrului George Enescu, respectiv o vioară (fără arcuş) realizată la Lille în 1924 de lutierul Pierre Hel, cât şi expoziţiile permanente Tezaurul Istoric şi Lapidarium.

În programul seratei muzicale sunt incluse lucrări de Johann-Sebastian Bach, Luiggi Boccherini, Ludwig van Beethoven, Fritz Kreisler, Franz Schubert, Piotr-Ilici Ceaikovsky, Robert Schumann, Constantin Dimitrescu, Camille Saint-Saens, Federico-Garcia Lorca, Richard Strauss, Nikos Skalkottas, George Enescu, Nicolae Coman, Marcel Spinei. Programul detaliat al recitalului este ataşat comunicatului.

Evenimentul este organizat cu sprijinul revistei „Diplomat Club” şi al Fabricii de Instrumente Muzicale „Hora” Reghin.

Accesul pentru audierea recitalului se face pe bază de invitaţie, iar accesul în muzeu este permis pe bază de bilet cu tarif general redus de 4 lei, respectiv pensionarii, studenţii şi elevii beneficiază de reduceri şi gratuităţi.

Ansamblul CONTEMPORAN

Conducerea muzicală Marcel Spinei

Georgeta Stoleriu – soprană, Lavinia Coman – pian,

Sanda Spinei – pian, Marcel Spinei – violoncel cu 5 corzi

cu participarea poetului Nicolae Coman

 

PROGRAMUL RECITALULUI „REMEMBER ENESCU”

Johann-Sebastian Bach         Allemanda, Suita nr. 6, pentru violoncel cu 5 corzi p.a.a.

Aria, pentru violoncel şi pian *

Luiggi Boccherini                   Rondeau, pentru violoncel şi pian

Ludwig van Beethoven /

Fritz Kreisler                          Rondino, pentru violoncel şi pian *

Franz Schubert                       Ave Maria, pentru violoncel şi pian *

Piotr-Ilici Ceaikovsky                        Canzone napoletana, pentru violoncel şi pian *

Robert Schumann                   Visare, pentru violoncel şi pian *

Federico-Garcia Lorca          Viva Sevilla, pentru violoncel şi pian *

Camille Saint-Saens                Lebăda, pentru violoncel şi pian

George Enescu                       Trei lieduri pentru voce şi pian, pe versuri de Clement Marot

Constantin Dimitrescu           Dans ţărănesc, pentru violoncel şi pian

Nicolae Coman                       Trei lieduri pentru voce şi pian, pe versuri de Mariana Dumitrescu

Richard Strauss                      Romanze, pentru violoncel şi pian

Marcel Spinei                                      Tre canzoni semplici pentru voce şi pian, pe versuri de Valerio Magrelli

Nikos Skalkottas                    Dans eroic, pentru violoncel şi pian *

 

* Aranjament de Marcel Spinei

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează