Senzațional! O armată veselă a invadat Bucureștiul! Află care!

0

Pentru a doua zi, asociațiile și fundațiile adunate în Parcul Tineretului au pornit cu mic cu mare, cu voluntari câtă frunză câtă iarbă, la concurență cu ALPAB-ul, să demonstreze cetățenilor Bucureștilor că în România e loc și pentru bine. Tineri și mai puțin tineri, voluntari sau profesioniști, au înfruntat căldura toropitoare și au ocupat cu voioșie noul centru spiritual al capitalei.

Sursa: ongfest.ro

DSC_0112-300x199

Muzica nu se oprește la scenă. Pe aleile parcului societatea civilă vibrează pe ritmuri diferite și la corturi. Chitări și voci tinere concurează zâmbind trilurile păsărelelor. La umbra pomilor verzi voluntarii asociațiilor îi provoacă pe cei mici să-și exprime talentele artistice și ludice. Degete micuțe și ochi și curioși au așternut pe hârtie culori și emoții. Un pricihindel complet fascinat de dansul baloanelor de șampon răspândite cu generozitate pe aleea parcului de una dintre organizațiile expozante oscilează între un tată amuzat și izvorul minunilor efemere ce plutesc zglobii pe deasupra corturilor. Ceva mai departe un moșulic’ mustăcios și sfătos, cu șapcă “Urban Love”, învață niște puști să împletească coșuri de răchită. Mâinile se mișcă la început șovăielnic, apoi din ce în ce mai sigur. E clar, tradiția meșteșugurilor tradiționale are deja un viitor! În tot acest timp, sub alți pomi darnici cu umbra și răcoarea lor, așezați în cercuri concentrice, de la mic de mare, o mulțime de curioși învață tehnici de bază de resuscitare. Cei mai mici au făcut din nou ochii mari! Dragi cetățeni, fiți liniștiți, cândva un cetățean anonim vă va salva viața. Noi le mulțumim în avans, atât celor care s-au înghesuit să învețe, cât și voluntarilor care au înfruntat canicula timpurie a acestui an pentru a face ceea ce știu ei mai bine. Și pentru că tot vorbeam despre viață, un mic laborator ambulant colectează prețiosul lichid al vieții, sângele, pentru a asigura că mulți alți semeni ai noștri vor putea primi o nouă șansă, cîndva, de a putea dona la rândul lor. Și pentru că toți ne dorim să ajungem tot mai sus, sub poala dealului pe un panou de cățărare, o mână de voluntari ne învață cum să reușim: cu multă atenție și ambiție!

În sala de conferințe și la corturile de dezbateri, ONGurile au putut afla, printre altele, cum să își îmbunătățească activitatea în folosul cetățenilor, iar aceștia au putut afla despre protecția mediului, despre siguranța pe internet, despre comunicare asertivă și educație nonformală. De toate pentru toți!

La scenă, ziua a doua a ONGFest a dezlănțuit energia nestăvilită a sufletului minorităților naționale. Susținute cu multă căldură de Departamentul de Relații Interetnice, asociațiile etnicilor ruși lipoveni, italieni, greci, maghiari, croați, germani și armâni au cântat și au dansat cu foc în fața unui public entuziast, dezlănțuind un șuvoi de bucurie aurie. Și înainte ca soarele să îi trimită repede în pătuțuri, copilașii agățați de mâinile părinților și bunicilor au mijit ochi mari la scena unde porcușorii roz purtați de mâinile jucăușe ale voluntarilor, și-au spus povestea cu tâlc. Iar seara, tiptil-tiptil, pe scenă au venit muzicienii perfecți: TiPtil și East Roots. Pentru a lupta cu noaptea ostenită, căzută parcă mult prea devreme, jongleurii cu lumini și foc s-au luptat voinicește cu întunericul.

Urmează o nouă zi, iar binele și lumina vor triumfa din nou!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.