Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Senseability: A Sound Journey // Ateneul Roman

0

In continuarea evenimentelor ce au pus in discutie arhitectura, arta, jocul si joaca, ‘’A sound journey’’ este primul eveniment din seria Senseability care aduce in prim plan muzica, invitand publicul sa experimenteze relatia cu sunetul in lipsa simtului vizual dominant, privilegiat.

banner

Odata cu aparitia tiparului, se poate vorbi pentru prima data de instaurarea simtului vizual ca principal mediu de raportare la mediul inconjurator. Trecand de la o cultura orala la una vizuala, hegemonia vazului a fost intarita apoi odata cu aparitia Modernismului, in care intelectul si imaginea devin principalii actori, desconsiderand celalalte simturi si importanta lor in descifrarea lumii si a relationarii individului cu/in aceasta.

Importanta interactiunii si a simultaneitatii simturilor in relatia om-lume (aflati intr-un constant proces de re/definire reciproca) a fost adesea pusa in discutie: ‘’My perception is [therefore]not a sum of visual, tactile and audible givens: I perceive in a total way with my whole being: I grasp a unique structure of the thing, a unique way of being, which speak to all my senses at once’’. – Maurice Merleau-Ponty.

Evenimentul va fi compus dintr-un traseu sonor, ce va va ghida catre sala de concerte a Ateneului; aici, dupa ce fiecare isi va alege un loc, veti putea asculta un recital compus dintr-o succesiune de instrumente muzicale, prezentate in prealabil prin intermediul istoriei si a povestilor din spatele lor.

Realizat in colaborare cu Andrei Nechifor (sound design), traseul sonor marcheaza principalele caracteristici arhitecturale ale spatiilor ce vor fi parcurse, stimuland imaginatia in perceptia mediului inconjurator.

Concertul va fi sustinut de Cristina Garbea – pian, Ana Bibescu si Mircea Oanes – chitara, Amalia Lazarciuc – canto (acompaniata de Cristina Garbea), Nicolae Dobrovicescu – vioara (acompaniata de Catalin Raducanu) ce vor facilita incursiunea in lumea instrumentelor muzicale.

Senseability este un proiect al Asociatiei Metodelor Alternative de Integrare Sociala, construit ca platforma de integrare sociala si interactiune a persoanelor cu deficiente de vedere cu persoane valide.

afis-fin

Participarea la acest eveniment este gratuita – https://www.facebook.com/events/545997125610431

Pentru rezervari, va rugam sunati la: 0727 573 487, 0725 118 091, 0723 623 336.

Pentru mai multe detalii despre AMAis:

http://amais.ro/

https://www.facebook.com/AMAis.ro/

Sound design: Andrei Nechifor – Forward ID

https://www.facebook.com/unBatz/?fref=ts

Parteneri media: Mixtopia, Romania Pozitiva, Stiri ONG, Romania Journal.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.