Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Seniorii căminului ”Academician Nicolae Cajal” întâmpină sărbătorile de iarnă în atmosfera colindelor de Crăciun

0

Seniorii Căminului „Academician Nicolae Cajal” se pregătesc să intre în atmosfera sărbătorilor de iarnă prin intermediul unui moment artistic susținut de Maria Buză, urmat de o masă cu produse tradiționale de Crăciun. Evenimentul face parte din proiectul Buni cu bunii derulat de compania farmaceutică Novartis în beneficiul persoanelor din căminele de vârstnici.

foto1

Acest eveniment este al treilea din cadrul celor dedicate seniorilor din Căminul „Academician Nicolae Cajal” cu suportul companiei Novartis. Într-o primă fază a fost amenajat în cadrul căminului un spațiu de socializare confortabil, unde rezidenții căminului să poată petrece un timp de calitate împreună sau în compania vizitatorilor. De ziua internațională a persoanelor vârstnice aceștia au trăit momente emoționante alături de unul din artiștii lor preferați, Fuego, iar acum se pregătesc  pentru sărbătorile de iarnă în compania Mariei Buză.

 

Proiectul Buni cu bunii este unul de suflet pentru compania noastră, întrucât ne permite să ne implicăm în comunitate într-o zonă unde este nevoie de sprijin. Persoanele în vârstă, în special cele instituționalizate, au nevoie, pe lângă atenția care li se acordă de către personalul specializat și de îmbunătățirea condițiilor de trai, dar și de evenimente culturale, artistice pentru a se bucura de o bătrânețe frumoasă și liniștită”, a declarat Valentina Băicuianu, Director de Public Affairs în cadrul Novartis România.

Căminul pentru persoane vârstnice al Municipiului București „Academician Nicolae Cajal” găzduiește aproximativ 80 de seniori, cu vârste cuprinse între 65 și 99 de ani.

Un spectacol aduce oricărui vârstnic, o încărcătură emoțională, trăiri intense pozitive și bucurie. Cu atât mai mult în acest moment când ne pregătim  pentru sărbătorile de iarnă, care sunt așteptate cu mare drag de beneficiarii Căminului pentru persoane vârstnice Academician Nicolae Cajal. Ei sunt dornici de a primi oaspeți în casa lor și cu drag își amintesc de vremurile când puteau și aveau forța necesară să se pregătească de acestă sărbătoare”, a declarat Cerasela Maria BECHIR, director al Căminului pentru persoane vârstnice al Municipiului București ,,Academician Nicolae Cajal”.

De mai bine de 100 ani, misiunea companiei Novartis este de a descoperi noi căi pentru îmbunătățirea vieții pacienților din întreaga lume. Cu responsabilitate, Novartis a implementat de-a lungul anilor numeroase programe, atât în România, dar şi la nivel global pentru a contribui la dezvoltarea comunităților în care îşi desfăşoară activitatea.

Despre Grupul Novartis

Grupul Novartis furnizează soluţii medicale inovatoare ce se adresează nevoilor mereu în schimbare ale pacienţilor şi ale societăţilor. Cu sediul central în Basel, Elveţia, Novartis oferă un portofoliu diversificat pentru a satisface în mod corespunzător aceste nevoi: medicamente inovatoare, produse oftalmologice, medicamente generice economice şi produse cu eliberare fără reţetă. Novartis este singura companie la nivel mondial care ocupă poziţii de lider în aceste domenii.

Grupul Novartis este prezent în România prin divizia Pharma (medicină primară şi oncologie), Alcon (medicamente inovative şi dispozitive medicale în oftalmologie) şi Sandoz, divizia de medicamente generice.

Despre Căminul de Persoane Vârstnice ,,Academician Nicolae Cajal”

Pentru mai multe informații despre Căminul „Academician Nicolae Cajal”  va rugăm vizitați:www.caminvarstnicibucuresti.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.