Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Seniori activi pe piața muncii. Proiect pentru oamenii cu experiență de-o viață care vor să muncească

0

Trei organizații neguvernamentale partenere, Grupul de Educație și Acțiune pentru Cetățenie (GEAC), Asociația CSR Nest și Asociația Magic Seniors, au lansat de curând un proiect pentru oamenii aflați la vârsta de argint care vor să (mai) muncească, să se simtă valorificați și să fie răsplătiți pentru ceea ce știu să facă. Proiectul se numește „Seniori activi pe piața muncii” și este finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Până la finalul lunii decembrie a acestui an vor fi organizate 6 întâlniri interactive cu seniori din centrele de servicii sociale din București, pentru a afla care sunt nevoile lor, ce și-ar dori de la un angajator, ce și-ar dori să facă, în ce condiții. Vor fi abordați apoi angajatorii – companii și agenții de resurse umane cărora li se va comunica că există oameni care vor și pot fi activi pe piața muncii și după pensionare. În final, pentru a împăca cererea și oferta, va fi dezvoltată și promovată platforma online, jobs.seniorul.ro, care va contribui la creșterea gradului de ocupabilitate a seniorilor și a calității vieții acestora.

Primele 3 întâlniri cu seniorii au avut deja loc la Centrul de zi Omenia (Asociația C.A.R.P. Omenia), Clubul Seniorilor din Sectorul 4 și Clubul Seniorilor „Mihai Eminescu”, Sector 6. La aceste întâlniri au participat peste 60 de oameni cu experiență de-o viață, iar alături de ei au fost invitați ca speakeri Prof. univ. dr. Alecxandrina Deaconu – A.S.E., Facultatea de Management, și Violanda Popa, Customer Relationship Executive la Brightway.

„Seniori activi pe piața muncii” este al 4-lea produs integrat în programul Seniorul.ro, alături de Visele bătrânilor, Senior Karaoke și Revista Seniorul. Prin toate aceste proiecte, Grupul de Educație și Acțiune pentru Cetățenie (GEAC), Asociația CSR Nest și Asociația Magic Seniors pledează pentru o îmbătrânire activă și demnă în România.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.