Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Seminarul interactiv “NGOs talk: TECHNOLOGY” – 21 mai

0

Programul “NGOs talk”

Seminarul interactiv “NGOs talk: TECHNOLOGY” – 21 mai

În lumea organizațiilor neguvernamentale, o creștere a fondurilor atrase nu este un simplu număr într-un registru, ci oglindește în bună parte schimbările pozitive motivate de misiunea ONG-urilor și un impact crescut, indiferent de forma pe care o îmbracă acesta: mai multe cursuri oferite, mai mulți pacienți tratați, mai multe persoane în dificultate susținute, mai multe programe finanțate.

11

În anul 2015, mai mult ca niciodată, inovația – și în special avansul tehnologic – constituie un tip de combustibil indispensabil ce alimentează avansul proceselor de atragere de fonduri în organizații. Astfel, tehnologia vine în sprijinul ONG-urilor:

–          ajutându-le să-și transmită mesajul într-o arie geografică mult mai largă;

–          oferind noi mijloace pentru a-și prezenta ideile într-o formă atractivă;

–          facilitând procesul donațiilor pentru susținătorii organizației;

–          permițând menținerea unei comunicări constante și eficiente cu donatorii;

–          diminuând costurile administrative și permițand astfel creșterea eficienței utilizării fondurilor atrase.

Dar după cum orice fundraiser profesionist știe, atunci când vine vorba despre abordarea unor probleme, cel mai mult contează cunoșterea. Pentru a înțelege modul în care tehnologiile pot contribui la atragerea de fonduri pentru proiectele nonprofit, trebuie să putem răspunde la următoarea întrebare:

”Cum pot utiliza ONG-urile beneficiile avansului tehnologic pentru a-și îmbunătăți fundraising-ul?”

Joi, pe 21 mai, între orele 9:30 și 14:00, Positive Projects vă invită la seminarul interactiv ”NGOs talk: TECHNOLOGY”, în care, alături de specialiști din domeniu, se va încerca formularea unor răspunsuri la această întrebare. Evenimentul va avea loc la Impact Hub Bucharest (Sala Viena, etajul 2), lângă Piața Unirii, pe Str. Halelor, nr. 5.

Cu această ocazie, vor fi abordate în cadrul agendei seminarului, subiecte cum ar fi: utilizarea aplicatiilor mobile, a website-urilor și buletinelor informative electronice pentru a ajunge mai aproape de donatori, folosirea cloud-based software și a altor soluții software complexe pentru gestiunea bazelor de date, oportunități create de monedele digitale, creșterea opțiunilor donatorilor prin utilizarea digital wallets, folosirea mijloacelor video pentru mesaje de impact, promovarea misiunii și colectarea feedback-ului prin blogging și social media. Iar acestea nu vor fi decât o parte din temele dezbătute!

Printre invitații care vor vorbi în cadrul evenimentului se numără:

Magda Săvuică – Agenția nonprofit eLiberare Design

Magda se ocupă de comunicare și social media pentru Agenția nonprofit eLiberare Design. Are studii juridice și experiență în publicitate și marketing. În timpul liber este fondatorul 273 locuri de vizitat în România, un proiect în sectorul turismului început în urmă cu 5 ani. A avut colaborări cu diferite brand-uri și organizații românești, susținând proiectele care îmbunătățesc România și programele ei sociale. Tot ea este și coordonatorul programului Dragoste în Acțiune, un program social care susține familii și copii din zona Vaslui, Ziua Națională a Bucuriei și altele. Deși activitățile ei de comunicare se desfășoară foarte mult în zona online, Magda își încarcă bateriile în munți sau în zonele rurale ale României. ”Aproape de pământ și de vânt.”

Cristiana Ionescu – Agenția de Fundraising Dreamcatchers

Cristiana este unul din cei mai cunoscuți fundraiseri din România, fiind premiată în numeroase ocazii pentru performanțele din acest domeniu.  Cu o experiență de 15 ani de activitate, a coordonat o multitudine de campanii de atragere de fonduri, unele unicat sau inovative,  printre cauzele sprijinite numărându-se: cauza copiilor în dificultate, a drepturilor copiilor în general, a prematurilor, a adulților și copiilor cu boli incurabile, cauza bătrânilor, a copiilor cu autism, a educației de excelență sau ecologia. Cristiana este membru fondator al primei Agenții de Fundraising din Romania, Dreamcatchers, membru activ al unor organizații importante (SOS Satele Copiilor Romania, Crucea Roșie, Help Autism, Edulier) și dezvoltă atragerea de fonduri alaturi de numeroase alte ONG-uri. Pe blogul său ea scrie constant materiale care ajuta organizațiile să performeze în atragerea de fonduri, iar de-a lungul timpului a susținut nenumarate training-uri și prezentări de fundraising.

Radu Moțoc – Asociația Techsoup

Radu lucrează de 16 ani în sectorul neguvernamental din România. Începând din 2012, este Directorul Executiv al Asociației Techsoup, iar anterior a fost Director de programe al Fundației pentru o Societate Deschisă. Absolvent al Facultății de Științe Politice a Universității din București, este de asemenea și membru al Consiliului Director al Fundației Centrul de Resurse Juridice. Fellow al programului Marshall Memorial al German Marshall Fund of the United States și al programului Aspen Young Leaders al Institutului Aspen România, Radu este interesat de tot ce înseamnă dezvoltarea societății civile și de rolul acesteia în echilibrarea raporturilor de putere dintre cetățeni și stat.

Irina Popescu – Positive Projects, moderatorul acestui eveniment

Fondator al inițiativei Positive Projects, Irina activează ca voluntar de peste 12 ani în sectorul neguvernamental fiind totodată consultant fiscal și profesionist cu 9 ani vechime în domeniul financiar. Având încredere în potențialul semnificativ al organizațiilor nonprofit din România și fiind convinsă de utilitatea intervenției lor cu proiecte de interes public într-o multitudine de domenii, ea pune la dispoziția ONG-urilor atât propriile competențe dobândite în mediul de afaceri, cât și expertiza profesioniștilor din domenii complementare (juridic, tehnic, fundraising, marketing și PR) pe care îi reunește pentru a contribui împreună la dezvoltarea strategică a celui de-al treilea sector.

Cei care doresc să participe la eveniment pot completa aici formularul de participare.

Positive Projects a lansat în luna ianuarie 2015 Programul intitulat ”NGOs talk”, constând într-o suită de seminarii interactive în cadrul cărora se urmărește ”echiparea” participanților din mediul ONG cu noțiunile și instrumentele de care au nevoie pentru a comunica mai eficient cu publicul și pentru a atrage cât mai mulți susținători alături de proiectele lor. Seminarul ”NGOs talk:TECHNOLOGY” este cel de-al treilea din cadrul Programului.  

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.