Seminarii gratuite pentru înfiinţarea şi dezvoltarea ONG

0

În weekendul 19 – 20 noiembrie 2011 Asociaţia Manageri în Dialog organizează seminariile gratuite “Implică-te în viaţa comunităţii! Înfiinţează şi dezvoltă o organizaţie de tineret” pe tema înfiinţării şi dezvoltării unei Organizaţii Neguvernamentale de Tineret, adresate tinerilor bucureşteni cu vârste cuprinse între 18 si 35 de ani.


Înfiinţarea şi dezvoltarea unei organizaţii de tineret care să rezolve câteva dintre problemele comunităţii poate ridica numeroase provocări, de la demersurile legale greoaie necesare pentru înfiinţare şi până la lipsa fondurilor pentru dezvoltarea şi promovarea proiectelor.

Seminariile au scopul de a informa tinerii din Bucureşti despre posibilităţile de iniţiere, finanţare şi dezvoltare a unor organizaţii de tineret pregătindu-i totodată să treacă de provocările aferente dezvoltării organizaţiei cu success, învăţând:

cum se poate înfiinţa o organizatie neguvernamentală (ONG) – care este procedura de dobândire a personalităţii juridice, ce acte trebuie depuse, care sunt etapele;

• cum se poate finanţa şi dezvolta o organizaţie neguvernamentală – ce fonduri publice pot fi accesate, cum se primeşte o sponsorizare;

• cum se pot promova proiectele organizaţiei cu zero costuri.

Seminariile se vor desfăşura în Bucureşti, în zilele de 19 şi 20 noiembrie 2011, între orele 10:00 -13.30. Înscrierile se fac prin completarea formularului de pe site-ul Asociaţiei Manageri în Dialog (amid.org.ro) până pe 15 noiembrie .

Participarea este complet gratuită. Aceste seminarii fac parte din proiectul “Implică-te în viaţa comunităţii! Înfiinţează şi dezvoltă o organizaţie de tineret” şi sunt co – finanţate de Direcţia  pentru Sport şi Tineret a municipiului Bucureşti.

Parteneri media: Student News, Romania Pozitiva, Evenimente Studentesti, Lume Buna


Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează