Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Seminar gratuit dedicat celor cu frică de zbor

0

Seminar gratuit dedicat aviofobiei și vizită în hangarul de mentenanță, pentru pasagerii cu frică de zbor

București, 15 noiembrie 2019: FricaDeZbor.ro, primul site din România care tratează Aviația din perspectiva aviofobilor – parte a Asociației Iubim Aviația, având ca partener ROMAERO, și împreună cu Aeroclubul României, invită persoanele cu frică de zbor la seminarul gratuit „Nu îmi este frică să zbor”, ediția a VII-a, pe data de 15 noiembrie 2019, ora 14:30, la sediul ROMAERO, din apropierea Aeroportului Băneasa. Aici, pasagerii aviofobi vor avea ocazia unică de a sta de vorbă cu specialiști în aviație și psihologie, de a vizita un hangar de mentenanță aeronave, înțelege etapele unei călătorii cu avionul și, nu în ultimul rând, de a învăța cum să își gestioneze teama.

Evenimentul are ca obiectiv principal consolidarea importanței aviației civile internaționale în dezvoltarea socială, economică și culturală a țării noastre, contribuind la îmbunătățirea percepției pe care pasagerii o au în legătură cu transportul aerian, procedurile de siguranță și personalul navigant. Pe parcursul a patru ore, pasagerii afectați de frica de zbor vor avea ocazia să călătorească în culisele aviației civile, iar la final vor obține, direct de la profesioniști, toate informațiile care să-i ajute să își gestioneze fobia în călătoriile lor viitoare cu avionul.

1 din 4 români are frică de zbor

Potrivit statisticilor realizate de fricadezbor.ro, una dintre cauzele aviofobiei este lipsa de încredere în mentenanța și condiția tehnică a avioanelor. Acesteia i se adaugă frica provocată de turbulențe și alte condiții meteo, dar și neîncrederea în gradul de pregătire și de responsabilitate al piloților.

Pentru a oferi mai multe informații cu privire la standardele înalte din industria aeronautică, organizatorii au inclus în programul evenimentului o vizită în baza de mentenanță ROMAERO. Aici, participanții vor avea ocazia de a observa, în timp real, efectuarea unor proceduri de inspecție tehnică și reparație și de a afla de la specialiști informații din culise, care să le ofere încredere în buna funcționare a aparatelor de zbor și profesionalismul personalul responsabil de acest aspect.

Ediția a 7-a a seminarului îl va aduce în fața aviofobilor și pe Cătălin Prală, pilot comercial, care le va relata și arăta cum este pregătită o cursă aeriană, cum este influențată aeronava de toate fenomenele meteo pe care le poate întâlni în zborul său, ce reprezintă toate sunetele care se aud în timpul zborului și îi fac pe pasageri să tresară și, nu în ultimul rând, ce înseamnă să fii pilot comandant/copilot. Demersul organizatorilor de a demistifica aviația pentru cei prezenți va fi susținut și de dl. George Rotaru, Director General la Aeroclubul României. Instituția pe care acesta o reprezintă pregătește anual peste 100 de piloți sportivi, o mare parte dintre ei urmând o carieră în Aviația Civilă. Totodată, Aeroclubul României organizează anual peste 15 mitinguri aviatice și participă la tot atâtea, dar și la competiții de profil, în țară și peste hotare, promovând astfel aviația în rândul publicului larg.

În final, psihiatrul Ioana Blaj va oferi explicații cu privire la frica de zbor, cum poate fi ea gestionată și, cel mai important, de ce alcoolul și medicația anxiolitică nu prezintă avantaje.

Unul din patru români se teme de zbor suficient de mult încât să consume băuturi alcoolice ori să își administreze medicație anxiolitică înainte sau în timpul zborului. Frica de zbor poate afecta pe oricare dintre noi, mai mult sau mai puțin, indiferent de vârstă. Aviofobia poate avea efecte de amploare, în multe etape ale vieții. Să spui ‹nu îmi este frică să zbor› ar putea însemna acceptarea unei promovări în carieră, ce presupune mutarea într-o zonă greu accesibilă cu mașina, participarea la evenimente importante, petrecerea unei vacanțe fabuloase, iar lista poate continua. Cu alte cuvinte, frica de zbor și excluderea călătoriei cu avionul îți pot restricționa viața, nu doar prezentul, ci întregul viitor. Pentru că este un domeniu greu accesibil, ne-am propus să îl demistificăm pentru publicul larg și să oferim informațiile menite să contribuie la relaxarea aviofobilor și la călătorii aeriene mai liniștite, pe viitor, pentru ei”, este de părere Sebastian RADU, inițiatorul proiectului fricadezbor.ro.

Mai multe informații despre seminar și înscriere, se regăsesc pe fricadezbor.ro/seminar.

Organizator: Asociația Iubim Aviația, prin fricadezbor.ro

Partener principal: ROMAERO

Parteneri: Aeroclubul României.

Parteneri media: AviațiaMagazin.com, AirlinesTravel.ro.

***

Despre FricaDeZbor.ro

Inițiat în 2017, proiectul demarat în urma unei lucrări de disertație, pentru Masterul de Management Aeronautic – din cadrul Facultății de Inginerie Aerospațială a Universității Politehnica București, are ca scop centralizarea expertizei tuturor specialiștilor din Aviație, în ajutorul celor afectați de aviofobie și demistificarea domeniului Aeronautic în ochii publicului larg atât prin seminare offline și online, cât și prin politica editorială de interviuri cu oameni din Aviație, noutăți din domeniu și alte articole pe această temă.

Despre Asociația Iubim Aviația

Înființată în 2019, din inițiativa celor 4 membri fondatori – Sebastian Radu (specialist comunicare și jurnalist), Luminița Constantin (învățătoare), Ioana Blaj (psihiatru) și Cătălin Prală (pilot), Asociația Iubim Aviația vine în completarea proiectului fricadezbor.ro, prin organizarea de cursuri gratuite de orientare în carieră, în aviație, pentru tineri, precum și de alte activități care au ca scop promovarea domeniului în societatea civilă.

Despre ROMAERO

ROMAERO este cea mai mare companie de stat din industria aerospațială din România care își desfășoară activitatea în două domenii economice: servicii de întreținere și reparații pentru aeronave de transport civile și militare și respectiv producție industrială de aerostructuri și componente ale acestora. ROMAERO deține cea mai mare bază din România pentru mentenanță de aeronave. În anul 2020, ROMAERO va aniversa un secol de activitate în industria aerospațială și de apărare. Experiența îndelungată, resursa umană calificată, infrastructura și capacitățile de producție fac ROMAERO una dintre cele mai atractive întreprinderi românești pentru marii producători de aeronave din lume.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.