Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Selectie deschisa pentru 5 voluntari in programul Sustin Educatia

0

Te-ai intrebat ce poti face chiar acum pentru o educatie asa cum ne dorim cu totii? Iti place programul  Sustin Educatia (http://www.sustineducatia.ro/)? Vrei sa iti dezvolti aptitudinile si sa iti construiesti CV-ul? Daca vrei sa participi la dezvoltarea educatiei in scolile din Romania, atunci poti sa faci ceva in plus! Alatura-te echipei de voluntari Sustin Educatia.

Avem oportunitati pentru:

1 Asistent coordonator de proiecte

2 Voluntari cercetare si fundraising

2 voluntari comunicare

Ce trebuie sa faci?

Asistent coordonator de proiecte

Principalele tale responsabilitati vor include proiectele Sustin Educatia si voluntarii. In ceea ce priveste proiectele, vei fi implicat de la inceput: de la primirea lor, in etapele de analiza proiect, consiliere pe scrierea de proiecte atunci cand este nevoie, aprobare, si pana in etapa finala de follow up pe implementare si coordonarea raportarii proiectelor finalizate in timp util.

Vei comunica in mod constant cu echipele de fundraising si comunicare, vei coordona alocarea resurselor stranse si vei tine evidenta situatiei fiecarui proiect.

In ceea ce priveste voluntarii, vei avea grija sa fie motivati si multumiti si sa primeasca indrumarea de care au nevoie, atunci cand au nevoie.

Voluntar cercetare si fundraising

Va trebui sa scormonesti din colt in colt, sa afli cine poate si vrea sa sustina educatia si sa ii convingi sa o faca. Va trebui de asemea sa identifici si sa propui dezvoltarea de parteneriate si programe cu companii, asociatii neguvernamentale, scoli sau persoane individuale – cu oricine doreste sa ii ajute pe copii sa invete si poate sprijini educatia in scoli. Tot tu va trebui sa ai idei noi si atractive pentru strangerea de fonduri. Evenimente, actiuni, campanii de fundraising – vei avea ocazia sa le organizezi, sa le coordonezi si sa te bucuri de succesul lor la final.

Voluntar comunicare

Vei promova proiectele Sustin Educatia: le vei face cunoscute in toata lumea virtuala! Pe Facebook, pe Twitter, pe blogul proiectului sau chiar pe blogul tau. Vei scrie articole/posturi, vei cunoaste oameni interesanti si vei redacta interviuri. Ocupa-te sa afle cat mai multi oameni despre proiectele propuse de dascali, iar copiii se vor ocupa sa faca un viitor mai bun.

Profilul aplicantilor:

– licean(a) sau student(a) in Bucuresti
– persoana responsabila, pro-activa, creativa, doritoare sa invete si sa aplice skills-uri de baza de managment de proiect, fundraising si comunicare

– ai in medie 2-3 ore libere pe zi

– iti place educatia si vrei sa contribui sa o facem mai buna

Reprezinta un avantaj:

–          experienta anterioara in domeniul si pentru oportunitatea aleasa

–          daca ai experienta in asociatii nonguvernamentale

Noi iti oferim trei lucruri in schimb:

–          o cauza care te motiveaza sa vrei sa faci bine in fiecare zi

–          oportunitati de a te dezvolta, profesional si personal

–          posibilitatea de a arata in CV un proiect la care ai participat si numarul de copii asupra carora ai avut impact

Aceste oportunitati de voluntariat sunt de entry-level, part time, insa sunt oportunitati de la care se poate invata foarte mult si se poate avansa. De voi va depinde ce veti face peste 3, 6 sau 12 luni!

Cei interesati sunt rugati sa scrie la contact[at]sustineducatia.ro pana la data de 30 ianuarie. Mailul trebuie sa aibe titlul „Oportunitate Voluntariat …..(oportunitatea pe care ati ales-o)….” si trebuie sa contina un CV sau link catre blogul personal. Mailul trebuie sa contina de asemenea cateva randuri in care sa ne spuneti de ce vreti sa va laturati echipei Sustin Educatia. Aceste randuri vor tine loc de scrisoare de intentie.

Programul Sustin Educatia (www.sustineducatia.ro) este un program initiat de Asociatia Romana pentru Educatia Tinerilor (www.aret.ro), un program ce se adreseaza educatorilor, invatatorilor si profesorilor din scolile publice din Romania, dornici de a oferi copiilor conditii mai bune de studiu, prin obtinerea de finantari provenite din donatii private.

Prin acest Program dorim:

  • sa aducem la viata cat mai multe proiecte educative destinate prescolarilor si elevilor
  • sa contribuim la dotarea cat mai multor sali de clasa cu resurse de baza si auxiliare pentru activitati educative formale si non-formale
  • sa aratam ca educatia de calitate este posibila si depinde de fiecare dintre noi

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.