Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Selectie copii 7-14 ani pentru spectacolul Vreau la OPERĂ!

0

Selectie copii 7-14 ani pentru spectacolul Vreau la OPERĂ!

IRSCA Gifted Education in parteneriat cu David Petrovich for Children realizeaza selectia pentru copii cu deosebit potential, între 7-14 ani, care să evolueze în Spectacolul VREAU LA OPERA (Data desfăşurării: 14 noiembrie 2011), Un eveniment dedicat legaturii intre Copiii supradotaţi şi Opera, inspirată de copilul supradotat Mozart, a cărui muzică a imbogatit umanitatea, prin uriasele efecte benefice asupra spiritului uman, în sustinerea procesului de gândire, învăţare si performanţă intelectuală.

Cand: Selectia copiilor va avea loc in data de Vineri, 23.09.2011, incepand cu ora 16-19 pe principiul primul venit, primul intervievat.

Locatia: CID, Centrul de Inovatie Didactica, sector 6, str Pascani nr 6, zona Romancierilor

Harta: click aici

Mini-juriu: Oana Andra, Alexandru Tomescu, Monica Gheorghiu, si altii

Scopul evenimentului:

Evenimentul pune in prim plan efervescenta pe care lumea o castiga atunci cand copiii recreeaza o nouă înfăţişare acestei lumi, înfăţişarea COPILĂRIEI. Pe scurt, pe scena vor evolua copiii în dialog artistic şi de idei cu mentorii lor.

Cum iti pregatesti rolul:

Fiecare copil îşi va crea singur un text scurt care să conţină motivaţia atracţiei sale către domeniul artistic pe care şi l-a ales, şi viziunea sa despre viitor.
Mentorii vor crea şi ei câte un text în care vor povesti ce visau în copilărie, cum au ajuns ceea ce sunt şi ce loc ocupă OPERA în viaţa lor, îndemnându-i şi pe copii să o descopere.
La final, toţi se vor uni şi vor cânta aria lui Ivanovici, “Muzica”, din opereta “Valurile Dunării”, şi apoi vor invita publicul să revină la operă.

Rolurile si domeniile, copii, 7-14 ani

 • Fetita scenograf atrasa de pictura (va juca rolul scenografei in sceneta, fetita care schimba, printr-un semn, infatisarea scenei triste, cenusii, intr-o lume pe placul copiilor); va fi mentorata de scenografa Viorica Petrovici
 • Canto fete; va fi mentorata de mezzo-soprana Oana Andra
 • Canto baieţi; va fi mentorat de cantaretul Marcel Pavel
 • Un baiat Jurnalist; va fi mentorat de politician si jurnalist Sever Voinescu
 • Fetita Chimista (care iubeste Chimia); va fi mentorata de cercetătoarea și inventatoarea Raluca van Staden
 • Baietel medic; va fi mentorat de conf. Dr Mircea Penescu

Dintre copiii, vom selecţiona 6 participanţi la spectacol.
Mentorii copiilor vor fi: Oana Andra, Alexandru Tomescu, Eugen Cristea, Sever Voinescu, Răzvan Mazilu şi Monica Petrică, Cătălin I. Arbore, Mugur Isărescu, Raluca van Staden, Mircea Penescu

Afirma-te!

Toti copiii se pot afirma in acest spectacol creand cât pot mai multe opere de artă plastică, pe care le vom scana şi care vor apărea pe două ecrane de proiecţie în timpul spectacolului, şi vor putea fi şi expuse în foyer.

Tematicile vor fi următoarele:

 • Canto (îngeraşi cântând, un cor de copii, cântăreţe în rochii de operă etc.)
 • Instrumente muzicale
 • Arta actorului (măşti, arlechini, marionete)
 • Jurnalism (colaje din ziare, carte, călimară, pană)
 • Tango (şal, pălărie, trandafir, două feţe apropiate de dansatori, un cuplu în poză de tango etc.)
 • Arte plastice (elemente de decor, pete de culoare, flori stilzate, tot ceea ce poate înfrumuseţa lumea)
 • Matematică (cifre, calculatoare, valute)
 • Chimie (eprubete, alambice, vrăjitor)
 • Medicină (doctor, stetoscop, seringi)

Copiii pot realiza lucrari si cu alte teme alese de ei, din domeniul respectiv.

Copiii Gazda

Vom selectiona si copii cu rol de GAZDA pentru a intampina publicul în foyer şi a le oferi programul serii.

Detalii Eveniment:

http://www.facebook.com/groups/vreaulaopera/

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.