Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Selecție a participanților la programul de formare în domeniul antreprenoriatului social

0

Procedura și criteriile de selecție a participanților la programul de formare în domeniul antreprenoriatului social 

crcaCentrul de Resurse pentru Cetățenie Activă anunță în data de 14.11.2014, lansarea procedurii de selecție a participanților la programul de formare în domeniul antreprenoriatului social, organizat în cadrul proiectului SOCEC.NET – rețeaua economiei sociale, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Proiectul SOCEC.NET – rețeaua economiei sociale este implementat de Consiliul Județean Ilfov în parteneriat cu Consiliul Județean Călărași, Centrul de Resurse pentru Cetățenie Activă, Asociația Laboratorul de Solidaritate București și Asociația Viitorul lor Depinde de Tine și își propune promovarea economiei sociale și a structurilor economiei sociale.

Proiectul urmărește crearea unui număr total de 80 de locuri de muncă în regiunile București Ilfov și Sud – Muntenia, dintre care 68 în mediul rural și 12 în mediul urban (București).  Din totalul de 80 de locuri de muncă create la nivelul celor două regiuni, 59 vor fi ocupate de persoane aparținând grupurilor vulnerabile. Proiectul va contribui la reducerea muncii la negru, va crește gradul de angajabilitate al persoanelor din zonele în care sunt înființate aceste structuri şi va crește productivitatea şi nivelul de calificare şi formare al persoanelor vulnerabile încadrate în cadrul structurilor nou formate.

Cursurile de formare în domeniul antreprenoriatului social se vor desfășura în perioada noiembrie – decembrie 2014, la nivelul municipiului București organizându-se o grupă de 12 persoane din grupul țintă al proiectului (persoane de etnie romă, persoane care au părăsit timpuriu școala, familii monoparentale, tineri peste 18 ani care părăsesc sistemul instituționalizat de protecție a copilului). Programul de formare are ca obiectiv înțelegerea noțiunilor de bază în ceea ce privește antreprenoriatul social, dezvoltarea competențelor, a cunoștințelor și a stimei de sine pentru persoanele vulnerabile. În cadrul programului vor fi abordate teme, precum : inițierea afacerilor, managementul afacerilor, management financiar, marketing, vânzări, economie socială, particularitățile structurilor economice sociale, aspectele legale privind înființarea SES.

În urma participării la programul de formare, o parte dintre cei 12 participanți vor avea posibilitatea, în bază unei selecții ulterioare, să devină angajați în cadrul sălii de sport înființate de Centrul de Resurse pentru Cetățenie Activă, ocupând unul dintre cele 11 posturi disponibile pentru următoarele calificări: Manager, Administrator spațiu, Instructor, Kinetoterapeut, Lucrător comercial, Specialist masaj.

Persoanele eligibile pentru participarea la programul de formare:

  • Sunt interesate de domeniu și sunt interesate să lucreze într-unul dintre domeniile pentru care se vor înființa posturi la nivelul structurii de economie socială;
  • Aparțin grupurilor vulnerabile vizate prin intermediul programului:Nu au un loc de muncă;
    • persoane de etnie romă;
    • persoane care au parasit timpuriu școala;
    • familii monoparentale
    • tineri peste 18 ani care părăsesc sistemul instituționalizat de protecție a copilului

INSCRIEREA SI SELECTIA PARTICIPANTILOR LA PROGRAMUL DE FORMARE

Persoanele interesate trebuie să completeze și să transmită Formularul de înscriere la programul de formare în domeniul antreprenoriatului social împreună cu documentele care atestă eligibilitatea (conform instrucțiunilor din formularul de înscriere) în original, prin poștă sau curier, la adresa București, Sector 2, str. David Praporgescu nr. 9 până pe data de 19.11.2014 (data poștei).

Formularul de înscriere la programul de formare în domeniul antreprenoriatului social poate fi descărcat AICI.

De asemenea, Anexa 1 – Formularul de înscriere împreună cu documentele care atestă eligibilitatea trebuie transmise și în format electronic (scanate) la adresa de e-mail socec@crca.ro până la data de 19.11.2014, ora 24:00.

Procedura de selecție a participanților la programul de formare în domeniul antreprenoriatului social poate fi consultată AICI.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.