Șeherezada în concertul de închidere a Stagiunii Regale

0

“Stagiunea Regală”- 20 iunie 2015, orele 19.00, la Ateneul Român, invitați: dirijorul Vlad Vizireanu și violonistul Ștefan Horvath; lucrări de Nikolai Rimsky – Korsakov, Mikhail Glinka și Piotr Ilici Ceaikovski.

Sâmbătă, 20 iunie, Camerata Regală, ansamblu aflat sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principele Radu al României, vă invită începând cu orele 19.00 la Ateneul Român (str. Benjamin Franklin, nr. 1-3) la concertul de închidere a Stagiunii Regale.

Concertul ce marchează finalul primei ediții a Stagiunii Regale propune publicului o călătorie muzicală în romantism, în care piesa de rezistență va fi suita simfonică “Șeherezada”, cea mai cunoscută lucrare a compozitorului Nikolai Rimsky – Korsakov. Șeherezada va introduce publicul în lumea fantastică a Orientului și îi va captiva cu sonorități și intensități copleșitoare.

Afis Concert 20 iunie

Programul serii este unul special și mai cuprinde: uvertura operei “Ruslan și Ludmila”, operă inspirată din poemul cu același nume semnat de Pușkin și unul dintre cele mai frumoase concerte pentru vioară și orchestră: concertul pentru vioară op.35 de Piotr Ilici Ceaikovski. La pupitrul dirijoral se va afla Vlad Vizireanu iar în postura solistică violonistul Ștefan Horvath.

STAGIUNEA REGALĂ este un proiect demarat de Camerata Regală aflat la prima ediție, proiect ce a adus în fața publicului artiști de talie internațională, interpretări de referință și a oferit acestuia ocazia să se bucure de sunetul unic al unor instrumente de colecție, foarte rare, precum Antonio Stradivari, Giuseppe Guarneri del Gesu, Andrea Amati, Giovanni Battista Guadagnini.

Biletele pentru concert sunt disponibile în reţeaua bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro şi în magazinele Germanos. Mai multe amănunte despre concert, dar şi despre activitatea Cameratei Regale puteţi afla pe site-ul lor – www.camerata-regala.ro  şi de pe pagina de Facebook a ansamblului.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează