Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Secom® investește în dezvoltarea copiilor și reabilitează camera de zi a Centrului de Plasament Pinocchio, Sector 3, București

0

Secom® susține dezvoltarea armonioasă a copiilor și investește în reabilitarea și modernizarea camerei de zi a Centrului de Plasament “Pinocchio”, situat pe str. Marin Bonea nr. 2, sector 3, București. Acțiunea a cuprins pe de o parte lucrările de reabilitare, iar pe de alta, un program de activități derulate în afara centrului, care să creeze experiențe frumoase copiilor și să confere o notă de surpriză asupra transformării spațiului lor de zi. Proiectul a fost realizat cu implicarea voluntară a angajaților Secom® și face parte din strategia de CSR a companiei.

Lucrari

Procesul de modernizare a camerei de zi a cuprins o etapă de reabilitare a spațiului (tencuială, zugrăvit, reabilitarea instalației electrice, igienizare, pregătirea suprafețelor pentru finisari) și o etapă de amenajare care a constat în aplicare tapet, montare parchet, achiziția unor noi piese de mobilier (fotolii, dulapuri, rafturi, spații de depozitare etc). Astfel, după finalizarea lucrărilor, copiii aflați în grija Centrului de Plasament Pinocchio beneficiază de o zonă de recreere și activități mult mai prietenoasă, colorată, adaptată nevoilor acestora. Suprafața totală a spațiului amenajat este de aproximativ 90 mp, valoarea investiției situându-se la 10.000 de euro.

Pe durata desfășurării lucrărilor de reamenajare, copiii au mers împreună cu o echipă de voluntari Secom® în vizită la Orășelul Cunoașterii, un loc special în care știința poate fi înțeleasă prin joacă. Experiența a fost completată de activitățile interactive desfășurate în Orașelul Cunoașterii, dar și de prânzul special oferit de Secom®.

“Copilăria este o sumă a momentelor frumoase pe care le trăim și care ne ajută să ne dezvoltăm. Încercăm să creăm momente deosebite copiilor aflați în plasament, iar acesta este doar un pas. Ne propunem să fim mai aproape de ei, iar acțiunile noastre nu se vor limita aici”, susține Lucia Costea, managing partner Secom®.

Centrul de Plasament “Pinocchio 3” are în grijă un număr de 32 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani, asigurându-le temporar sau definitiv îngrijire, educație, găzduire și asistență medicală.

Despre Secom®

Secom® este o companie românească, lider de autoritate în soluții de medicină integrativă pentru un stil de viață sănătos, specializată în importul, promovarea și comercializarea de produse naturale pentru sănătate și frumusețe. Cu o experiență de 12 ani, Secom® are în portofoliu peste 270 de suplimente alimentare naturale şi fito-dermatocosmetice, o mare parte unice pe piața din România, care acoperă întreaga gamă de afecțiuni.
Compania are o rețea de 9 magazine Secom® în București, Brașov, Bacău, Iași, Ploiești și Timișoara, produsele fiind disponibile și în peste 8000 de farmacii şi magazine cu profil naturist.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.