Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

SEARA MOZART deschide anul 2015 pentru Orchestra Naţională Radio!

0

Genialul Amadeus, un artist al superlativelor despre care se spunea adesea că îşi compunea partiturile cu o naturaleţe şi o rapiditate care nu puteau fi justificate decât printr-o inspiraţie artistică cu adevărat divină, muzicianul care în doar 35 de ani de viaţă a compus peste 600 de lucrări (41 de simfonii, 27 de concerte pentru pian şi orchestră, opere, sonate etc.) este cel căruia îi este dedicat evenimentul programat vineri, 16 ianuarie (19.00), la Sala Radio.

Tiberiu Soare si Orchestra Nationala Radio_foto Alexandru Dolea

SEARA MOZART pe care vi-o propune la început de an ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO, se va desfăşura sub bagheta dirijorului principal al Orchestrelor şi Corurilor Radio, TIBERIU SOARE, aplaudat nu numai în ţară, ci şi pe marile scene internaţionale, cel mai recent succes de acest gen fiind concertul de Anul Nou dirijat la Baden Baden (Germania), eveniment prezentat de soprana Angela Gheorghiu.

Concertul de la Sala Radio va debuta cu una dintre cele mai îndrăgite partituri lirice : Uvertura operei Nunta lui Figaro. Opera este considerată de alţi mari compozitori, ca Wagner sau Brahms, o capodoperă a perfecţiunii muzicale. Figaro, Suzana, Contesa Rosina, Contele Almaviva, Cherubino, Bartolo ş.a., neuitatele personaje ale comediei spumoase create de Beaumarchais, prind viaţă în imaginaţia publicului prin sonoritatea inegalabilă, printr-un crescendo plin de viaţă al celebrei uverturi mozartiene.

Veţi asculta de asemenea Concertul nr. 4 în re major pentru vioară şi orchestră, compus de Mozart la vârsta de doar 19 ani, un moment la care în general tinerii abia ies din adolescenţă. Lucrarea reflectă implicit şi performanţele extraordinare ale artistului ca violonist şi solicită o mare virtuozitate tehnică din partea muzicienilor care o abordează. De această dată, veţi asculta concertul în interpretarea CRISTINA ANGHELESCU, solistă a Orchestrelor şi Corurilor Radio. Prezenţă activă pe toate scenele din România, Cristina Anghelescu a fost invitată să concerteze în săli renumite ca Schauspielhaus din Berlin; Ceaikovski Hall – Moscova; Teatro Monumental y Auditorium – Madrid; Smetana Hall – Praga; St. John’s Smith Square – Londra; Finlandia Hall – Helsinki. A efectuat numeroase turnee în toate ţările Europei, în Taiwan, America de Sud şi cea de Nord, Africa de Sud etc.

Seara se va încheia cu Simfonia nr. 39, compusă de Mozart la 32 de ani, cu 3 ani înainte de trecerea sa în nefiinţă, un moment marcat de dispariţia prematură a fiicei sale Therese, de probleme materiale şi de insuccesul la momentul respectiv al operei sale Don Giovanni, nefericire ce a determinat probabil alternări de stări emoţionale în linia melodică a simfoniei.

 

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe internet pe www.radiorormaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, în Magazinele Germanos şi la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.  

Accesul la Sala Radio, cu transportul în comun, se poate face cu liniile de tramvai nr. 24 şi 44 până la staţia „Radio România” – Piaţa Virgiliu (Str. Berzei la intersecţia cu Ştirbei Vodă, în apropierea străzii Berthelot). Puteţi de asemenea alege mijloacele de transport care circulă în apropiere – Str. Mircea Vulcănescu, Str. Berzei, Str. Ştirbei Vodă, Bdul. Eroilor, Calea Plevnei, Bdul. Dinicu Golescu – autobuzele 133, 178, 126, 168, 226, 368 etc.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.