Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Seară HABITAT la Make a Point. Despre patrimoniul Bucureștiului într-un joc de societate

0
Sâmbătă, 26 noiembrie 2011, de la ora 18.30 la Make a Point, Odaia Creativă ne adună în jurul mesei de joc pentru a pune împreună la cale soarta orașului. Nu doar în vorbe, ci și prin fapte cât se poate de reale ce au loc în HABITAT, primul joc de societate despre patrimoniul Bucureștiului.

Mai în glumă, mai în serios vedem ce înseamnă să restaurezi sau să demolezi case istorice din zona centrală a orașului și cum, în funcție de propriile interese, poți să atragi de partea ta autoritățile vigilente, corupte sau societatea civilă.

Jucătorii (2, 4 sau 6 la număr) sunt puși față în față cu situații și fapte specifice metropolei de a căror finalitate depinde atât înfățișarea urbei cât și stilul de viață al locuitorilor săi.

Astfel, sâmbătă îi vom avea lângă noi pe creatorii Habitat și două table de joc care să satisfacă, rând pe rând, curiozitatea fiecăruia. Pe viitor, la Make a Point se va găsi în permanență un exemplar al jocului. Până la sfârșitul lunii, cât expoziția Memoria Cartierului rămâne deschisă publicului, ne puteți vizita în zilele de joi, vineri și sâmbătă între orele 17.00 și 20.00.

Facebook event

Ca iniţiativă de educaţie culturală, Habitat îşi propune promovarea dezvoltării urbane coerente, protejarea patrimoniului cultural construit şi valorificarea sustenabilă a acestuia. Proiectul este gândit sub forma unui joc de societate – boardgame – în care sunt transpuse problemele legate de patrimoniu şi urbanism ale oraşului Bucureşti, cu precădere echilibrul fragil dintre un oraş prietenos pe termen lung şi unul gândit ca resursă economică pe termen scurt.

Cum se ajunge la Make a Point

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.