Seară HABITAT la Make a Point. Despre patrimoniul Bucureștiului într-un joc de societate

0
Sâmbătă, 26 noiembrie 2011, de la ora 18.30 la Make a Point, Odaia Creativă ne adună în jurul mesei de joc pentru a pune împreună la cale soarta orașului. Nu doar în vorbe, ci și prin fapte cât se poate de reale ce au loc în HABITAT, primul joc de societate despre patrimoniul Bucureștiului.

Mai în glumă, mai în serios vedem ce înseamnă să restaurezi sau să demolezi case istorice din zona centrală a orașului și cum, în funcție de propriile interese, poți să atragi de partea ta autoritățile vigilente, corupte sau societatea civilă.

Jucătorii (2, 4 sau 6 la număr) sunt puși față în față cu situații și fapte specifice metropolei de a căror finalitate depinde atât înfățișarea urbei cât și stilul de viață al locuitorilor săi.

Astfel, sâmbătă îi vom avea lângă noi pe creatorii Habitat și două table de joc care să satisfacă, rând pe rând, curiozitatea fiecăruia. Pe viitor, la Make a Point se va găsi în permanență un exemplar al jocului. Până la sfârșitul lunii, cât expoziția Memoria Cartierului rămâne deschisă publicului, ne puteți vizita în zilele de joi, vineri și sâmbătă între orele 17.00 și 20.00.

Facebook event

Ca iniţiativă de educaţie culturală, Habitat îşi propune promovarea dezvoltării urbane coerente, protejarea patrimoniului cultural construit şi valorificarea sustenabilă a acestuia. Proiectul este gândit sub forma unui joc de societate – boardgame – în care sunt transpuse problemele legate de patrimoniu şi urbanism ale oraşului Bucureşti, cu precădere echilibrul fragil dintre un oraş prietenos pe termen lung şi unul gândit ca resursă economică pe termen scurt.

Cum se ajunge la Make a Point

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează