Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Seara Filmului de Dans revine în Grădina cu Filme!

0

În Grădina cu Filme – Cinema & More din Piața Alexandru Lahovari nr. 7 reîncepe seria Filmelor de Dans, dedicată, în această ediție, unor coregrafe care au marcat scena performativă internațională: Sasha Waltz (6 iulie), Anne Teresa De Keersmaeker / Rosas (13 iulie), Noa Wertheim / Vertigo (20 iulie) și Martha Graham (27 iulie).

Prima seară de proiecție are loc pe 6 iulie de la ora 21:00 și este desfășurată în parteneriat cu Goethe Institut București, având-o în prim-plan pe Sasha Waltz, una dintre cele mai cunoscute coregrafe din Europa. Spectacolele ei remarcabile surprind întotdeauna forme noi de expresie, subiecte profunde și un stil estetic uimitor. Filmul realizat de Brigitte Kramer urmărește traseul coregrafei Sasha Waltz în perioada 2005-2013 – cei mai importanți ani din cariera internațională a celebrei coregrafe. CU SUBTITRARE ÎN LIMBA ENGLEZĂ.

Bilete: shorturl.at/ltG45

Marți, 13 iulie 2021, de la ora 21:00, proiecția „MITTEN”, în regia lui Gerard-Jan Claes & Olivia Rochette va prezenta ultimele săptămâni de repetiții la spectacolul „Mitten wir im Leben sind”, semnat de celebra coregrafa Anne Teresa De Keersmaeker, compania ei „Rosas” și violoncelistul Jean-Guihen Queyras, bazat pe cele șase suite de violoncel de Johann Sebastian Bach. Pelicula oferă o privire intimă asupra metodologiei minuțioase a artistei, în care un întreg univers coregrafic este construit printr-un studiu atent al compoziției muzicale. Acest proces creativ și intens de remodelare și perfecționare continuă, caracteristic coregrafei Anne Teresa De Keersmaeker, este surprins de către realizatorii filmului într-o privire atentă asupra procesului de lucru din timpul montării spectacolului. CU SUBTITRARE ÎN LIMBA ENGLEZĂ.

Bilete: shorturl.at/hCI24

Marți, 20 iulie 2021, de la ora 21:00, în parteneriat cu Ambasada Israelului în România, Grădina cu Filme proiectează „Renewal”, în regia lui Stacey Menchel Kussell, despre celebra coregrafă Noa Wertheim și compania ei Vertigo din Israel, care oferă noi perspective asupra Orientului Mijlociu, prezentând cultura distinctivă a dansului din Ierusalim. Documentarul prezintă scene captivante ale companiei Vertigo în spectacole și repetiții, precum și în activitățile lor ecologice, inclusiv reciclarea apei gri și permacultura. Investigând un stil de viață sustenabil, filmul oferă exemple tangibile de practici ecologice accesibile, aducând, totodată, în discuție întrebări importante despre artă, familie și natură. CU SUBTITRARE ÎN LIMBA ENGLEZĂ.

Bilete: shorturl.at/abvDP

Marți, 27 iulie 2021, de la ora 21:00, are loc proiecția filmului „Martha Graham: Dance on Film”. Una dintre marile forțe artistice ale secolului al XX-lea, interpret, coregraf și profesor – Martha Graham – a revoluționat dansul modern și a introdus tehnici noi, folosite și astăzi în toată lumea. Filmul prezintă unele dintre cele mai importante opere ale coregrafei și imagini din spectacole rare: „A Dancer’s World” (1957), „Appalachian Spring” (1958) și „Night Journey” (1961). În timp ce măiestria și raritatea acestor „momente” de dans sunt indispensabile oricărui iubitor al artelor performative, filmul oferă, totodată, un portret cu mai multe fațete al artistului și al artei sale. CU SUBTITRARE ÎN LIMBA ENGLEZĂ.

Bilete: shorturl.at/csHZ8

Programul lunii iulie la Grădina cu Filme include, de asemenea, serile speciale dedicate filmului românesc – program care a devenit deja o tradiție pentru publicul cinefil din București, cu dezbateri din lumea cinematografiei autohtone moderate de Ileana Bîrsan (7, 8, 14, 15, 21, 28, 29 iulie) și serile filmelor internaționale premiate (17, 18 iulie).

De asemenea, nu lipsesc concertele acustice, spectacolele de improvizație și serile de stand-up comedy, în luna iulie fiind programate concertele – Jurjak (9 iulie), Om la lună (11 iulie), Corina Sîrghi și Cătălin Răducanu (16 iulie), spectacolele de improvizație Improfix (10 iulie) și Improvisneyland (31 iulie) și stand-up comedy cu Andrei Ciobanu, Bogdan Mălăele & Bogdan Dracea (30 iulie).

Una dintre noutățile acestui sezon este open call-ul pentru spectacole de teatru independent, lansat de Grădina cu Filme în perioada 25 iunie – 1 iulie 2021, cele 4 spectacole de teatru/performance-uri și 4 spectacole-lectură selectate de juriul format din Chris Simion-Mercurian – Directorul Festivalului Internațional de Teatru Independent UNDERCLOUD, Rozana Mihalache – Director artistic Green Hours și Ioan Maxim – Manager cultural, urmând a fi anunțate pe 9 iulie și a fi jucate în perioada 22 – 25 iulie 2021.

__

,,Grădina cu Filme – Cinema & More”, un proiect al Centrului de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București – CREART (serviciu public aflat în subordinea Primăriei Capitalei), a reușit să se impună, de-a lungul celor șapte ediții, drept una dintre cele mai apreciate locații culturale estivale din centrul Bucureștiului, propunându-și să recreeze atmosfera grădinilor de vară într-un spațiu dedicat artei cinematografice, teatrului, muzicii și dezbaterilor culturale.

Pagina de Facebook: www.facebook.com/gradinacufilme

Pagina de Instagram: www.instagram.com/gradina.cu.filme

__

*Bilete/rezervări – pe pagina https://eventbook.ro/hall/gradina-cu-filme și la casa de bilete CREART din Piața Alexandru Lahovari nr. 7.

**Vă rugăm să consultați Regulamentul Grădinii cu Filme – Cinema & More înainte de a achiziționa/rezerva bilete: https://www.creart.ro/gradina-cu-filme-cinema/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.