Seară de teatru hip-hop la WASP – Dreamscape și Amplified Fidelity

0

Departamentul de Teatru, Film și Producție Digitală al Universității California, Riverside în colaborare cu Hindsight Collab prezintă la WASP – Working Art Space and Production, București două producții de teatru de expresie Hip-Hop scrise și regizate de Rickerby Hinds.

Dreamscape: Evenimentul tragic din 1998 din Riverside, care a dus la uciderea lui Tyisha Miller de către forțele de poliție chemate să o ajute, este reimaginat ca un dialog rap punctat de elemente de coregrafie hip-hop. Performance-ul explorează momentul repovestit alternativ de victimă și de cei implicați, alternând amintiri din scurta viață a tinerei de 19 ani cu relatarea seacă a rapoartelor poliției și ale medicului legist (textul acestora fiind cel oficial, arhivat). Imaginea caleidoscopică astfel creată oferă posibilitatea perspectivelor multiple asupra aceluiași moment, evidențiind importanța punctului de vedere asupra unui fapt real și ridicând întrebări asupra înțelesului, construcției și percepției adevărului, justiției și elementelor care le formează.

dreamscape

Piesa se joacă în perioada 24 Aprilie – 17 Mai la Los Angeles Theatre Center, 514 S. Spring St., Dwntwn și este “Pick of the Week” pentru Stage Raw LA.

Distribuția:

Rhaechyl Walker – Myeisha Mills

John “Faahz” Merchant – Operator, Legist, Ofițerul Garland.

Amplified Fidelity – Povestea umanității prin sunet,  folosește tehnica beat-box/percuția vocală pentru a respune povestea călătoriei universale de la naștere la iluminare. Este o piesă nouă, creată în 2014-2015, care ne invită la o călătorie ce urmărește aventura umană în spațiul sonor și lingvistic. Performance-ul face parte dintr-un proiect mai larg ce urmărește transmiterea unui mesaj/ narațiune folosind o experiență submersivă în spațiul creat de sunet și imagine, dincolo de o limbă anume.

Distribuția:  John „Faahz” Merchant, Gabriel Arguello

Spectacolele prezentate la WASP fac parte dintr-un turneu ce cuprinde Istanbul, Varsovia, Niyregyhaza, Eger și se încheie la Timișoara în cadrul Festivalului de Teatru European, pe 12 iunie. Prezența în România este susținută de Brenntag Romania.

Scrise și regizate de: Rickerby Hinds

Manager turneu: Alec Balasescu

Manager scenă: Rhaechyl Walker

Regizor video / ASM: Andy Burciaga

Bilete: 25 RON / 15 RON pentru studenți

Participanții la programul GROWASP beneficiază de acces liber pe bază de rezervare, în limita locurilor disponibile.

Rezervări: contact@waspmagazine.com

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.