Seara de film la Seeds for Happiness: Mystic Tibet

0

In 2002 Lama Zopa Rinpoche a condus cincizeci de pelerini din intreaga lume intr-o calatorie in locurile cele mai sacre din Tibet. Cu experienta in lumea filmului, Christina Lundberg a surprins acest pelerinaj extraordinar pe camera, iar rezultatul este acest documentar uimitor, Mystic Tibet: un pelerinaj exterior, interior si secret.

Participantii au mers in pelerinaj la mai multe locuri sfinte, inclusiv la Pestera lui Milarepa, Tsipri si Manastirea Reting (unde Lama Tsongkhapa a scris Calea Graduala spre Iluminare, Lam Rim Chenmo). Au facut un ritual puja noaptea tarziu la manastirea de calugarite unde fosta incarnare a lui Lama Zopa Rinpoche a fost odata, au oferit lumini la Jokhang, cel mai sfant templu din Lhasa, au recitat mantre animalelor si au urmarit indeaproape cum compasiunea maestrului Lama Zopa Rinpoche se manifesta in fiecare cuvant rostit, fiecare zambet si respiratie. Pelerinii au luat parte la nenumarate invataturi oferite de maestru si au primit binecuvantari in locuri sfinte. Un pelerin transmite : “Un pelerinaj cu Rinpoche nu inseamna a privi cu ochii, ci a privi cu inima. “

Mystic Tibet capteaza grandoarea si misterul acestei calatorii care schimba vieti. Fiecare pelerin se simte intim conectat cu experienta la care ia parte, privind aceste locuri sfinte si obiecte sacre care par vii, care parca respira. Acest film este un tratament vizual si spiritual pentru ochi, minte si inima.

Lama Zopa Rinpoche s-a nascut in Thami, regiunea Muntele Everest din Nepal, langa granita tibetana. Lama Zopa s-a mutat in Tibet pentru a-si continua studiile buddhiste si a ramas la manastire pana la invazia chineza in 1959. La sosirea in India, Rinpoche si-a continuat studiile in Buxa Duar si acolo el si-a intalnit profesorul, pe Lama Yeshe. In 1976, Lama Yeshe si Lama Zopa au fondat “Fundatia pentru conservarea traditiei Mahayana” (FPMT), care este o organizatie dedicata de transmitere a traditiei Mahayana si valorile sale in intreaga lume prin intermediul serviciului de predare, meditatie si comunitate. FPMT are peste 147 centre si proiecte la nivel mondial si sprijina toate fiintele sa isi dezvolte pe deplin potentialul de intelepciune si compasiune.

Informatii suplimentare despre Lama Zopa Rinpoche gasiti aici.

Producatorul filmului, Christina Lundberg, este un premiat realizator de filme care aduce experienta ei extinsa si in filmul Mystic Tibet. Munca ei anterioară include multe filme si documentare despre invatatura buddhista.

Urmareste trailer-ul aici.

Mai multe detalii si inscrieri aici.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează