Seara de carte Perseverenta entuziasta, nobila virtute, 25 octombrie 2012

0

Seara de carte Perseverenta entuziasta, nobila virtute, 25 octombrie 2012

In sala Happy a Centrului Seeds for Happiness din Bucuresti, de la ora 19 la 21.

“Seara de carte” ne aduce la Seeds for Happiness intr-un spatiu in care se poate creste si evolua, intr-un loc unde ne putem manifesta preocuparea pentru cunoastere si dezvoltare spirituala si unde gasim o sursa consistenta pentru a reusi in aceste directii.

Intrucat Centrul promoveaza in luna octombrie una din cele sase “perfectiuni”, cunoasterea si practica “perseverentei entuziaste” (Virya), am ales ca temat a serii “Perseverenta entuziasta, nobila virtute”.

„Efortul isi arata roadele dupa ce o persoana refuza sa se opreasca.“ – Napoleon Hill

 
Ce este?… Energia justa, efortul corect, calitatea mintii tenace, viguroase si neobosite in a urma activ si a indeplini cu entuziasm actiunile virtuoase. Este atitudinea de a ne angaja cu bucurie si perseverenta in actiunile pozitive pentru sine si ceilalti. In cuvintele lui Geshe Rabten, “este bucuria resimtita cand practicam actiunile virtuoase.” Perseverenta entuziasta este antidotul direct al lenei.
Cum am putea incepe, concret, cunoasterea si practica acestei calitati a mintii…? Tot in cuvintele lui Geshe Rabten: “Examintati diferitele feluri de energie si de lene, analizati calitatile energiei si raul pe care ni-l face lenea. Lenea este un defect prezent in mintea noastra. Energia este forta care i se opune. Ea este o calitate prezenta de asemenea in minte. Este indispensabil sa le identificam corect pe amandoua, astfel incat sa nu consideram drept energie pozitiva ceea ce nu e in fond decat o energie orientata gresit si, prin urmare, lene.”

 

In aceasta seara vom aborda acest subiect prin prisma cartii “Comorile Dharmei” de Geshe Rabten, aparuta la Editura Herald. In urma unei tombole puteti castiga un exemplar al acestei cartii.

Tu ce crezi despre perseverenta entuziasta? Ai descoperit resursele necesare dezvoltarii acestui aspect din fiinta ta? Ce ai mai aflat pe drum? Ce carti te-au ajutat?

Daca esti interesat de subiect, vino joi 25 Octombrie, ora 19:00 la „Seara de carte” pentru a discuta despre tematica intalnirii. Sunt convins ca impreuna si prin ancora cartilor ne vom putea apropia de o intelegere mai profunda asupra tematicii.

Ne-am bucura sa aduci o carte preferata in care ai gasit sprijin si inspiratie pentru a discuta despre subiect. Orice este relevant, indiferent daca este vorba de un fragment sau cateva pagini de citit. In plus, in biblioteca centrului se gasesc destule carti care abordeaza aceasta tematica in toate aspectele ei.

Moderatorul intalnirii este Vlad Doroican. Are 26 ani, a studiat Comunicare si Relatii publice internationale. In prezent lucreaza la Editura Herald in functia de PR. Iubeste animalele si imbratiseaza copacii, studiaza si are cautari spirituale. Cartile i-au schimbat viata si impartaseste cu cei care s-au adunat in jurul lui, bucuria de a citi, de a studia si de a acumula cunoastere.

„Imi doresc sa calatoresc si sa vad lumea. Iubesc cartile si toata bucuria pe care o aduc ele in aceasta lume. Iubesc oamenii din spatele cartilor si pe cei care fac posibila existenta lor. Folosesc fiecare zi din viata mea daruind si recomandand cartea potrivita pentru fiecare, sperand ca aceasta ii va ajuta sa priveasca viata si Universul cu alti ochi. Cred ca viata fiecarui om este o carte deschisa pe care o traiesti pagina cu pagina, fara sa stii destinatia finala.”

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.