Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Seară de binefacere a Fundaţiei Regina Maria. Omagiu Majestăţii sale Regele Mihai

0

Fundația Inovații Sociale Regina Maria a organizat miercuri, 6 decembrie, cea de-a doua ediție a Concertului de sărbători care anul acesta a fost oferit cu generozitate de marea soprană Mariana Nicolesco și de laureați ai Concursului Internațional de Canto Hariclea Darclée.

Un Regal de muzică de operă dedicat strângerii de fonduri pentru 160 de copii din centrele educaționale ale fundației, majoritatea din familii dezavantajate, care beneficiază zilnic de activități de tip afterschool, Recital ce a constituit și un omagiu memoriei Majestății Sale Regele Mihai.

Dr. Wargha Enayati (președintele Fundației Inovații Sociale Regina Maria), doamna Maia Morgerstern  (marea noastră actriță și directoare a Teatrului Evreiesc de Stat) și celebra soprană Mariana Nicolesco au ținut discursuri emoționante, care au readus în atenție valorile lăsate moștenire de Majestatea Sa Regele Mihai: bunătate, credință, demnitate, echilibru, corectitudine.

Imensă a fost emoţia transmisă publicului de splendidele voci ale tinerilor artişti, şi de Mariana Nicolesco, prezentă în scenă alături de ei de la un capăt la altul al Recitalului, şi care a pronunţat aceste cuvinte memorabile : «Nimic nu-i poate apropia pe oameni mai mult decât cântul».

Oameni de afaceri precum CEO Arval – Dan Boiangiu, CEO Kellogg’s România – Kim Karstensen, CEO Vox Carrier – Iulian Botîrlăianu, Ștefan Vuza, Werner Stein, Dr. Radu Varia, soțul doamnei Mariana Nicolesco, istoric de artă, CEO Impulse Leasing – Michael Unterguggenberger, reprezentanții partenerilor corporate ai evenimentului, actori precum Florin Zamfirescu, Excelența Sa doamna Tamar Samash, Ambasadoarea Israelului, alţi reprezentanți ai Corpului Diplomatic, medici printre care dr Rodica Tănăsescu, Președinta Societății Naționale de Medicină de Familie, precum și mulți alți reprezentanți ai mass- media și ONG-uri.

Sub bradul amenajat în holul Teatrului Evreiesc de Stat, copiilor din centrele educaționale li s-au așezat binevenite cadouri, pentru care le mulțumim tuturor.

Pe scena teatrului au susținut un spectacol de zile mari, alături de Mariana Nicolesco, laureați ai Concursului Internațional de Canto Hariclea Darclée, aşezat sub Înaltul Patronaj UNESCO: Larisa Ștefan – soprană, Alexandru Constantin –  bariton, Ramona Păun – soprană, Andrei Nicoară – bas, Andreea Novac – soprană, Irina Baianț – soprană, Oana Andra – mezzosoprană, Florentina Soare – mezzosoprană, Iustinian Zetea – bas. Ei au fost acompaniați la pian de maestrul Alexandru Petrovici.

Le mulțumim tuturor celor care ne-au stat alături:

Parteneri Gold: Wipro, Mega Image, Porsche România și Porsche Bank

Parteneri Silver: Servier, Rețeaua Privată Regina Maria, MedicHub,

Unicredit Bank

Parteneri Bronz: Arval, Impuls Leasing, Kaufland, Raiffeisen Bank, Sarkkrom

Parteneri Media: Agerpres, Radio România Cultural

Partener cultural: Teatrul Evreiesc de Stat, Festivalul si Concursul

Internațional de Canto Hariclea Darclée

 

###

Fundaţia Inovații Sociale Regina Maria este o organizație neguvernamentală care oferă, de peste 6 ani, o gamă largă de servicii medicale gratuite  persoanelor fără venituri şi asigurări medicale si la preturi foarte mici persoanelor cu venituri sub 800 de lei/luna. În plus, în cele două centre educaționale din Clinceni și Băneasa vin zilnic peste 160 de copii din familii defavorizate unde sunt întâmpinați de mai bine de 15 dascăli angajați și voluntari.

In 2017, fundația a lansat opt programe medicale — Împreună pentru acces la sănătate, Împreună pentru mame și copii sănătoși, Cancerul nu ne mai desparte, Împreună oferim sănătate și demnitate, Împreună pentru sănătate și speranță,  Împreună pentru inimile pacienților sociali, Zâmbete  pentru mame și copii dar și continuarea celor din anii trecuți Programul pentru Sănătatea Femeii, Programul Dentist pentru copiii pacienților sociali și Programul de Grup suport psihologic pentru femeile bolnave de cancer.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.