Seara de Antreprenoriat Social @ ACSIS

0

Cum poţi fi mai implicat ca şi părinte în interacţiunea cu copilul tău?

Cum poţi stimula creativitatea şi imaginaţia copilului tău?

Cum poţi în acelaşi timp susţine mame singure să îşi poată creşte independent copii?

Răspunsurile le putem descoperi împreună în cadrul serii alături de ACSIS, unde vom înţelege mai multe despre realităţile unei iniţiative de antreprenoriat social ce implică crearea de jucării – marionete din materiale textile pentru copii de către mame singure.

Dincolo de prezentarea Atelierului de Creaţie ACSIS, suntem invitaţi la a ne exersa noi înşine creativitatea şi capacitatea de inovare, lucrând alături de ACSIS pe două teme:

  • Cum putem diversifica produsele Atelierului? Ce altceva ar mai putea crea mamele cu abilităţile lor de a lucra cu materiale textile?
  • Cum putem în mod creativ creşte vânzările produselor către familii şi copii şi cum putem încuraja creşterea calităţii relaţiei părinte – copil prim asta?

Despre Atelierul de Creaţie ACSIS

Atelierul de Creaţie este o întreprindere socială care vine în întâmpinarea nevoilor mamelor care îşi cresc singure copiii, respectiv oferireaunor condiţii de lucru adecvate cu situaţia mamelor, formarea responsabilităţii faţă de muncă, a unor abilităţi transferabile în alte domenii de activitate profesională, creşterea stimei de sine.

În cadrul atelierului sunt produse jucării din material textil (iepuraşi, câini, urşi, etc.) ce se adresează familiilor cu copii între 3 şi 10 ani din România. Ele au o lungime de aproximativ 20 cm, pot fi manuite pe sistemul „teatrului de păpuşi” şi contribuie la creşterea calităţii comunicării între părinţi şi copii, precum şi la dezvoltarea imaginaţiei copilului, a creativităţii, având un aport educaţional.

Despre Asociatia ACSIS

Asociaţia ACSIS a fost înfiinţată în anul 2004 având misiunea de menţinere a copiilor în familii prin oferirea de servicii psiho-sociale părinţilor şi viitorilor părinţi aflaţi în dificultate.Facem acest lucru sprijinind părinţii să depăşească provocări majore ale perioadei pre şi postnatale – dificultăţi materiale, financiare şi  lipsa informaţiilor utile cu privire la nevoile copilului, la importanţa primilor ani de viaţă, să îşi dezvolte încrederea în forţele proprii şi să atingă scopuri precum completarea educaţiei, găsirea unui loc de munca, evitarea unei sarcini nedorite.

Costul participării la acest eveniment este de 40 lei (pentru abonaţii roPot implicat şi dedicat, Seara de Antreprenoriat Social este inclusă în pachetul de membru)

Mai multe informatii despre inscrierea la eveniment pe site-ul ropot.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează