Seara de Antreprenoriat Social @ ACSIS

0

Cum poţi fi mai implicat ca şi părinte în interacţiunea cu copilul tău?

Cum poţi stimula creativitatea şi imaginaţia copilului tău?

Cum poţi în acelaşi timp susţine mame singure să îşi poată creşte independent copii?

Răspunsurile le putem descoperi împreună în cadrul serii alături de ACSIS, unde vom înţelege mai multe despre realităţile unei iniţiative de antreprenoriat social ce implică crearea de jucării – marionete din materiale textile pentru copii de către mame singure.

Dincolo de prezentarea Atelierului de Creaţie ACSIS, suntem invitaţi la a ne exersa noi înşine creativitatea şi capacitatea de inovare, lucrând alături de ACSIS pe două teme:

  • Cum putem diversifica produsele Atelierului? Ce altceva ar mai putea crea mamele cu abilităţile lor de a lucra cu materiale textile?
  • Cum putem în mod creativ creşte vânzările produselor către familii şi copii şi cum putem încuraja creşterea calităţii relaţiei părinte – copil prim asta?

Despre Atelierul de Creaţie ACSIS

Atelierul de Creaţie este o întreprindere socială care vine în întâmpinarea nevoilor mamelor care îşi cresc singure copiii, respectiv oferireaunor condiţii de lucru adecvate cu situaţia mamelor, formarea responsabilităţii faţă de muncă, a unor abilităţi transferabile în alte domenii de activitate profesională, creşterea stimei de sine.

În cadrul atelierului sunt produse jucării din material textil (iepuraşi, câini, urşi, etc.) ce se adresează familiilor cu copii între 3 şi 10 ani din România. Ele au o lungime de aproximativ 20 cm, pot fi manuite pe sistemul „teatrului de păpuşi” şi contribuie la creşterea calităţii comunicării între părinţi şi copii, precum şi la dezvoltarea imaginaţiei copilului, a creativităţii, având un aport educaţional.

Despre Asociatia ACSIS

Asociaţia ACSIS a fost înfiinţată în anul 2004 având misiunea de menţinere a copiilor în familii prin oferirea de servicii psiho-sociale părinţilor şi viitorilor părinţi aflaţi în dificultate.Facem acest lucru sprijinind părinţii să depăşească provocări majore ale perioadei pre şi postnatale – dificultăţi materiale, financiare şi  lipsa informaţiilor utile cu privire la nevoile copilului, la importanţa primilor ani de viaţă, să îşi dezvolte încrederea în forţele proprii şi să atingă scopuri precum completarea educaţiei, găsirea unui loc de munca, evitarea unei sarcini nedorite.

Costul participării la acest eveniment este de 40 lei (pentru abonaţii roPot implicat şi dedicat, Seara de Antreprenoriat Social este inclusă în pachetul de membru)

Mai multe informatii despre inscrierea la eveniment pe site-ul ropot.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.