SEARA CELOR TREI TENORI / 30 aprilie 2013

0

Centrul European de Arte organizează marți, 30 aprilie, orele 18.30, la Palatul Național al Copiilor, un concert vocal-simfonic deosebit, SEARA CELOR TREI TENORI. Orchestral Artistic del Bucharest, sub bagheta dirijorul IURIE FLOREA și tenorii HECTOR LOPEZ, LUCIAN CORCHIȘ și LIVIU INDRICĂU,  propun pagini celebre de: Verdi, Puccini, Leoncavallo, Kalman, Lehar, Lara, Padilla, Sorozabal, Cardillo, de Curtis, Denza, di Capua și speră să capteze atenţia spectatorilor și fiecare arie cântată de tenori să smulgă ropote de aplauze  din partea asistenţei.

Cei trei tenori și dirijorul angajați sau colaboratori ai Operei Naționale din București:

Iurie Florea (Chișinău) a absolvit Conservatorului de Muzică din Chişinău, Republica Moldova, promoţia 1986 şi a fost bursier al Conservatorului “Rimski-Korsakov” din Sankt Petersburg (Rusia).

Hector Lopez (Mexic) a început studiile muzicale la Conservatorul Naţional de Muzică din Mexico City, urmând cursurile de violoncel şi saxofon. În anul 2004, celebrul tenor român, Ludovic Spiess, i-a propus să colaboreze cu Opera Naţională Română din Bucureşti şi, din acel an, Hector Lopez devine solist al acestei instituţii, rolul de debut fiind Alfredo din La Traviata de G. Verdi.

Lucian Corchiș a absolvit cursurile de master la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, facultatea de arte ale spectacolului, secţia interpretare vocală, clasa profesoarei Eleonora Enăchescu (2008-2010). Între anii 2000 -2005 a absolvit cursurile de bază ale UNMB, clasa profesorului Iulian Băiaşu.

Liviu Indricău este absolvent al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, Facultatea de Interpretare, sectia Canto, tenorul a participat la cursuri de masterclass sustinute de baritonul Eduard Tumagian si de regizorul Marco Gandini.

Orchestral Artistic del Bucharest este o orchestra simfonica de camera,  compusa din  instrumentişti  profesionişti, ce   abordeaza toate       genurile muzicale, la un nivel pe mãsura repertoriului.  Membri ai diferitelor  formatii de elita, reuniţi pentru a reda publicului momente deosebite în compania muzicii. Pe langa aceasta componenta de prim rang,  orchestra se poate mandri cu colaborari extinse cu mai multi importanti producatori de spectacole din lume Rundel, Johan de Mei, etc.

Centrul European de Arte a fost creată pentru a contribui la îmbunătățirea calității industriei muzicale, din pasiune pentru artă. Aceasta s-a implicat intens în viața culturală românească, oferind spectacole și concerte de calitate pentru cei avizi de cultură și divertisment.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro  și în oficiile Poștei Române semnalizate Bilete.ro pe www.myticket.ro si librariile Carturesti.

afis final

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează