Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Se lansează primele cursuri de Psihologie Pozitivă din România

0

Luni, 27 octombrie, începând cu ora 19:00, Institutul pentru Fericire găzduiește primul workshop din seria Happy U – singurele cursuri de Psihologie Pozitivă susținute în România. Workshop-urile sunt organizate după modelul celui mai frecventat curs de la Universitatea Harvard, cel de Psihologie Pozitivă, inițiat de Tal Ben-Shahar în 2004 și la care participă săptămânal peste 1400 de studenți.

Happy U - Introducere in Practica Fericirii

Psihologia pozitivă este știința care se află la baza studiului fericirii. Complementară psihologiilor tradiționale, concentrate pe problemă, psihologia pozitivă analizează trăiri umane precum bucuria, optimismul, mulţumirea.

“Școala ne învață tot felul de lucruri interesante; pe unele dintre ele le folosim la maturitate, iar pe altele le uităm la puțin timp după ce le-am învățat. Școala nu ne învață, însă, atitudini și comportamente. Ea nu discută cu noi despre care ne sunt motivațiile, ce ne dorim în viață, ce înseamnă leadership și ce rost are să ne urmăm visele” spune Mălina Chirea, co-fondator al Asociației Inițiativa pentru Fericire și unul dintre facilitatorii cursului.

În 2013, într-un studiu făcut de MindValley Academy, peste 20.000 de persoane au confirmat faptul că cea mai mare lacună din educația actuală este „Fericirea și Starea de Bine”.

Cursul Happy U va avea loc o dată la două săptămâni și își propune să fie un prim pas în educația pentru fericire în România. În cadrul primului workshop – Introducere în Practica Fericirii – se va discuta despre ce înseamnă știința fericirii, care sunt cifrele care stau la baza ei, care sunt studiile și conceptele relevante, dar mai ales, se va pune accentul pe practică.

Costul participării la workshop-urile Happy U este de 80 de lei/workshop, iar studenții și pensionarii beneficiază de o reducere de 25%. Întrucât numărul de locuri este limitat, înscrierea se face pe bază de rezervare prin trimiterea unui mail către oana.bratila@ipf.ro

Despre IPF

logo Institutul Pentru FericireAsociația Inițiativa pentru Fericire este o organizație non-profit cu misiunea de a crește gradul de fericire din România, folosind instrumentele psihologiei pozitive. Printre proiectele Asociației se numără Institutul pentru Fericire și Programul Național de Educație pentru Fericire.

Institutul pentru Fericire își desfășoară activitatea în București, pe Bd. Dacia nr. 14. Membrii IPF sunt studenti, antreprenori, angajați, tineri sau adulți care vor în primul rand să se cunoască mai bine pe ei înșiși. Pentru că atât schimbarea, cât și fericirea, vin din interior.

Despre autor

avatar

Asociația Inițiativa pentru Fericire activează din septembrie 2012. Misiunea Asociației Inițiativa pentru Fericire este creșterea scalabilă a gradului de fericire din România, folosind instrumentele psihologiei pozitive fondată de Prof. Dr. Martin Seligman prin: difuzări de documentare pe tema fericirii sau subiecte adiacente, organizarea de dezbateri, organizarea de ateliere de lucru și conferințe. Asociația se adresează în mod special tinerilor, elevi de liceu și studenți la facultate și membrilor comunității cu vârste între 25 și 45 de ani.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.