Se lansează DIPLOMA Fashion Film. Proiecție în premiera la Gala UNArte 2022

0

Se lanseaza proiectul cinematografic DIPLOMA Fashion Film

Scurt-metrajul va avea premiera in cadrul Galei UNArte 2022 si va putea fi vizionat si in selectia Filmul de Piatra

Se lanseaza DIPLOMA Fashion Film 2021, un proiect cinematografic semnat de regizorul Andrei Mindru si realizat impreuna cu Stay Sharp si Gavrila Fashion Tellers, divizia specializata in comunicarea pentru industria de fashion din cadrul agentiei Gavrila&Asociatii. Scurt-metrajul este un proiect creativ care promoveaza designerii de moda expusi in cadrul editiei a VIII-a a festivalului DIPLOMA Show, singurul dedicat noii generatii de creatori romani.

Realizat pentru al treilea an consecutiv de echipa Andrei Mindru–Gavrila Fashion Tellers, DIPLOMA Fashion Film este un proiect creativ multi-premiat anterior, care isi propune sa promoveze in fiecare an selectia de designeri de moda emergenti din cadrul festivalului DIPLOMA Show, organizat de The Institute.

Structurat in 8 capitole si filmat la Combinatul Fondului Plastic, scurt-metrajul (5’31”), care cuprinde o selectie de designeri de la editia din 2021 a festivalului, este construit in jurul a 8 monologuri sustinute de actrita Silvana Mihai.

Ne-am propus sa transformam in substanta filmica argumentele teoretice ale fiecarui expozant al sectiunii de fashion din cadrul DIPLOMA 2021. Am ales 8 tinute din zone stilistice diferite si am vrut sa dam viata ideilor exprimate de fiecare artist in prezentarea propriilor creatii, trecandu-le prin filtrul si sensibilitatea noastra. Pentru toate cele 8 creatii, gandul principal a fost: haina ca personaj. Am vrut sa redam sufletul costumului, gandurile si modul de exprimare ale acestuia”, a explicat Alina Gavrila, Creative Director la Gavrila Fashion Tellers.

In fiecare an, mi-am propus sa aduc o perspectiva noua in concept si executie. De aceasta data, un singur actor porneste intr-o experienta vizuala in 8 capitole, in care fiecare tinuta este reprezentata total diferit – in ton, imagine, performance si amplasament. Toata ideea acestui film a pornit de la cum putem sa punem aceste creatii speciale ale studentilor intr-un context unitar, unde creatorii pot sa-si vada operele intr-un fel in care nu s-au gandit. Astfel, fiecare opera selectata prinde o noua viata si are o noua oportunitate de a se promova, alaturi de curajul de a continua aceasta munca”, a completat Andrei Mindru, regizorul DIPLOMA Fashion Film.

Creatiile prezentate in scurt-metrajul DIPLOMA Fashion Film apartin urmatorilor artisti si creatori din noua generatie: Victoria I. Leea – Martyrium // Andreea Abuburuzan – Suceava 82 // Gabriela Ioana Babos – Harababura // Paul Palm – Studiu asupra versatilitatii vestimentare & analiza psihologica a depresiei si relatarea ei in moda vestimentara contemporana // Octavia Chiru – Intre cer si pamant // Pif Stephano – Red Words // Robert Axente – Soare negru // Cerasela Nicoara – Arta ca viata.

Scurt-metrajul va fi proiectat in premiera marti, 28 iunie, incepand cu ora 18:30, in cadrul Galei UNArte 2022, ce va avea loc in Gradina Facultatii de Arte Decorative si Design din Strada Calea Grivitei, nr. 28, sector 1, Bucuresti. Accesul la eveniment, unde absolventii UNArte vor prezenta peste 50 de lucrari de Licenta si Master, se face exclusiv pe baza de invitatie.

In acest an, proiectul DIPLOMA Fashion Film este prezentat de Fashion Days si a fost deja selectat la editia din 2022 a festivalului Filmul de Piatra. De asemenea, scurt-metrajul a fost selectat si la o serie de festivaluri de renume international, cum ar fi La Jolla Fashion Film Festival (San Diego), respectiv Canada Fashion Film Festival (Toronto).

***

Credits:

Un film de Mindru

Productie: Stay Sharp Film

Starring: Silvana Mihai

Screenwriting: Gavrila Fashion Tellers

Styling: Alina Gavrila-Bortun

Original Score: Alex Bittman & Sebastian Hogea

CGI: Dragos Vasiloaia

Editor: Diana Radulescu

Colorist: Andu Radu

Make-up: Tania Cozma

Hair: Sebastian Sarghie

Un proiect Gavrila Fashion Tellers

Despre DIPLOMA Show

DIPLOMA Show este singurul festival dedicat noii generatii de artisti, arhitecti si designeri romani. Este organizat de The Institute si prezentat de UniCredit Bank. Anul acesta, este la a IX-a editie si va avea loc intre 7 si 16 octombrie 2022.

Despre Gavrila Fashion Tellers

Gavrila Fashion Tellers este divizia agentiei Gavrila&Asociatii, specializata in comunicarea pentru industria de fashion. A aparut sa umple un gol pe piata: lipsa unei strategii de advertising pentru campaniile de brandurilor de moda care se rezuma doar la styling si shooting-uri foto. Pana acum au lucrat pentru clienti cum ar fi: Irina Schrotter, Entrance Store, Seen Users si sunt deja la al treilea film realizat pentru DIPLOMA Show.

Despre Andrei Mindru

Mindru este un regizor deja consacrat in peisajul video bucurestean, colaborand cu multe agentii importante si branduri notorii, munca sa primind laurii festivalurilor de advertising, film si fashion. Dupa ce a absolvit scoala de film in Los Angeles, Mindru si-a construit propria lui estetica: clipurile sale sunt experiente emotionale care capteaza imagistic momente umane in umorul, intimitatea sau dramatismul lor.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.