Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Se lansează aplicaţia Există un erou în fiecare dintre voi

0

Societatea de Salvare Bucureşti şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti–Ilfov lansează aplicaţia mobilă Există un erou în fiecare dintre voi susţinută de Orange, disponibilă momentan pentru sistemele de operare iOS şi Android.

Exista un erou in fiecare dintre voi- ecran Harta Caz

Aplicaţia mobilă Există un erou în fiecare dintre voi funcţionează ca sistem de alertare  pentru urgenţele din locurile publice, fiind un real sprijin voluntarilor din program în eforturile acestora de salvare a vieţilor omeneşti.

  „Întotdeauna, în urgenţele prespitaliceşti din Bucureşti şi Ilfov, există un dezechilibru între numărul solicitărilor şi cel al resurselor disponibile. Prin programul  Există un erou în fiecare dintre voi, voluntarii înscrişi în program, anterior pregătiţi şi atestaţi în prim ajutor de către Societatea de Salvare Bucureşti, acţionează ca first responderi pentru urgenţele de cod roşu şi galben din locurile publice, până la sosirea echipajului medical specializat. Aici intervine aplicaţia Există un erou în fiecare dintre voi, dezvoltată cu sprijinul Orange, care funcţionează ca un sistem de alertare a voluntarilor  şi este un instrument unic în România în eforturile de salvare a vieţilor omeneşti. În orice urgenţă de cod roşu sau galben, acţiunea în primele 5 minute de la alertare, face diferenţa între viaţă şi moarte. Deşi o inimă poate fi repornită şi după 30 de minute de stop cardio-respirator, leziunile la nivel cerebral sunt ireversibile. Prin intermediul aplicaţiei, victimele sunt localizate rapid, voluntarii cei mai apropiaţi sunt alertaţi instantaneu şi sansele de recuperare sunt mult mai mari. Eroii există, haideţi să-i descoperim împreună! ”, declară Dl Dr. Cristian Grasu, ‎Preşedintele Societăţii de Salvare Bucureşti.

„Există momente când o mână întinsă poate face diferenţa. Implicarea prin voluntariat permite oamenilor de orice vârstă şi de orice condiţie socială să contribuie la dezvoltarea comunităţii, făcând o diferenţă pozitivă. Totodată, implicarea în comunitate prin voluntariat este una din direcţiile strategice de responsabilitate corporativă a Orange Romania, pe care o susţinem constant, de peste 10 ani. Aplicaţia Există un erou în fiecare dintre voi este încă o modalitate ce permite facilitarea acestui gen de intervenţie, menit să contribuie la dezvoltarea spiritului civic”, a declarat Veronica Dogaru, Corporate Communication Manager Orange Romania.

Înscrierea în programul de voluntariat se poate face direct prin aplicaţie, ulterior descărcării acesteia din App Store sau Google Play sau online pe www.existaunerou.ro, pentru cei care nu au smartphone.

Exista un erou in fiecare dintre voi- ecran Lista Alerte

Cum funcţionează aplicaţia Există un erou in fiecare dintre voi ? Atunci când în urma unui apel la 112, la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov se înregistrează o urgenţă de cod roşu sau cod galben, adresa şi detaliile cazului  sunt preluate automat. Voluntarii înscrişi în program aflaţi pe o rază de maxim 1000 de m faţă de locul în care s-a înregistrat urgenţa sunt alertaţi de către dispeceratul Serviciului de Ambulanţă prin intermediul aplicaţiei de smartphone. Pe telefon primesc detalii despre urgenţă, adresă şi poziţia pe harta interactivă. Astfel, pot decide mai uşor dacă au timp să ajungă. După ce acceptă cazul, se deplasează către locul urgenţei, acordă primul ajutor, pot transmite dispeceratului informaţii utile referitoare la caz sau pot chiar comunica cu alţi voluntari din zonă. În acelaşi timp, au la dispoziţie şi numere de telefon pentru a comunica direct cu dispecerul programului din cadrul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov. După acordarea primului ajutor şi în momentul în care cazul este predat echipajului de urgenţă, voluntarul va raporta acest lucru prin aplicaţie odată cu numărul maşinii şi starea victimei. În tot acest timp, dispecerul alocat pe acest program are acces la anumite informaţii din interfaţa de monitorizare şi control a coordonatorului, precum o hartă în timp real cu urgenţele şi poziţionarea voluntarilor  şi are posibilitatea de a edita locaţia cazului atunci când aceasta este actualizată. În plus, coordonatorul programului are statistici actualizate în timp real referitoare la cazuri, timp de răspuns şi detalii despre activitatea voluntarilor.

Exista un erou in fiecare dintre voi- ecran Meniu

Despre Societatea de Salvare Bucureşti

Societatea de Salvare Bucureşti este o organizaţie non-guvernamentală, non- profit, care susţine şi promovează activitatea de acordare de prim ajutor şi salvare de vieţi. Istoria Societăţii de Salvare Bucureşti (SSB) începe în 1906, anul înfiinţării primei staţii de Salvare din România. În 1948, guvernul comunist naţionalizează Salvarea, care işi opreşte activitatea pentru câteva luni, după care este redeschisă sub denumirea de Staţia de Salvare Bucureşti. În 1995, aceasta devine Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti (SAMB) şi în 2009  ia naştere Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF), prin unirea SAMB cu Serviciul de Ambulanţă Ilfov şi cu Staţia Centrală de Salvare şi Transport Aerian. În 2011, SABIF în colaborare cu SSB, organizează cel mai mare curs de resuscitare din lume, pe 26 iulie, pe Stadionul Dinamo. Se stabileşte, astfel, un nou record Guiness Book. 

Despre Orange Romania

Orange este lider de piaţă în România cu 10,394 milioane de clienţi şi venituri de 230 milioane de euro la 31 martie 2014. Orange România este parte a grupului Orange, una dintre cele mai mari companii de comunicaţii din lume, cu peste 239 milioane de clienţi pe cinci continente. Orange România oferă o gamă extinsă de soluţii de comunicaţii clienţilor săi, atât utilizatori individuali, cât şi companii, de la servicii de bază până la servicii complete de voce, date fixe şi mobile, precum şi servicii TV.

Mai multe detalii despre produsele şi serviciile companiei sunt disponibile pe www.orange.ro

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.