Se deschide Festivalul E-Motional

0

Fundația Gabriela Tudor lansează duminică, 5 octombrie, ora 19:00, seria evenimentelor prezentate în cadrul Festivalului E-Motional, eveniment dedicat dansului contemporan. Festivalul se deschide cu spectacolul „Piesă cu responsabilitate limitată”, semnat de Cosmin Manolescu și Mihaela Dancs, urmat de piesa „… After all”, în coregrafia Vavei Ștefănescu. Evenimentul este găzduit de Centrul Național al Dansului București.

Desfășurat sub motto-ul „reinventează-te”, Festivalul E-Motional are un caracter experimental și se adresează unui public căruia îi place schimbarea și care este mereu în căutare, dornic să descopere și să încerce lucruri noi. Formatele variate de evenimente propuse pînă în 9 noiembrie – spectacole, ateliere, conferințe, dezbateri, proiecții de filme – au în comun subiecte ce dovedesc o preocupare actuală a artiștilor pentru teme legate de identitate, memorie a corpului sau a spațiilor, precum și de explorare a performativității altor spații decît cele clasice.

01 piesa_cu_responsabilitate credit Mihai Iacob

Prima săptămînă a festivalului (5-12 octombrie) include de asemenea reuniunile Platformei de Reflecție, un format de cercetare și colaborare unic în interiorul mediului coregrafic între cele 3 țări partenere ale programului E-Motional – România, Letonia și Portugalia, aducînd împreună un grup mixt de profesioniști din dans – artiști, manageri/ producători, curatori și critici de dans. În conexiune cu această reuniune, artiștii portughezi participanți Joana von Mayer Trindade, Joclécio Azevedo și Rogério Nuno Costa vor susține în 7 octombrie, ora 19:00 la studioul ZonaD o conferință despre dansul contemporan din Portugalia, „Dance/Crossing/Experiences/Portugal”.

Un eveniment special are de asemenea loc joi, 9 octombrie, între orele 15:00-20:00 cînd teatrul lorgean prezintă în cadrul festivalului „magic mystery domestic tour” – o serie de 4 spectacole de apartement susținute de artiștii Jean Lorin Sterian, Cătălina Gubandru, Cristian Nanculescu, Marin Voica, Adriana Gheorghe și Iulia Sima.

Săptămîna se încheie la studioul ZonaD în 12 octombrie cu proiecția filmului C(H)OEURS, documentînd spectacolul realizat de renumitul coregraf belgian Alain Platel la Teatro Real Madrid (2012).

Pe durata unei perioade de mai bine de o lună, festivalul propune publicului peste 15 evenimente, între care 8 spectacole și prezentări work-in-progress, 3 seri cu proiecții de filme de dans, 3 prezentări și dezbateri teoretice și critice, 2 ateliere pentru public, unul dintre acestea finalizat cu un spectacol.

Programul detaliat și detalii suplimentare sînt disponibile la  https://zonadstudio.wordpress.com/ și www.e-motional.eu.

Festivalul E-Motional este organizat în cadrul programului european „E-Motional: rethinking dance”, realizat cu sprijinul programului Cultura al Uniunii Europene. Proiect cultural finanţat în cadrul Programului cultural București 555 al ARCUB – Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București. Proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Parteneri media:
Șapte Seri, Zeppelin, Scena.ro, Modernism, ArtAct magazine, ArtClue, România Pozitivă,
Sub 25, The ONE, Feeder, Veioza Arte

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.