Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Se deschid porțile de la Palatul Regal, iar curtea se transformă într-o grădină publică printr-un maraton de evenimente!

0

Se întâmplă ceva la Palat!

ARCEN și MNAR deschid porțile Curții de Onoare de la Palatul Regal, transformând-o într-o grădină publică a Bucureștiului printr-un maraton de evenimente.

„Se întâmplă ceva la Palat!” este semnalul pe care noi, ARCEN, îl dăm în curtea din fața MNAR, vineri, pe 22 aprilie, de la ora 17.00. Organizăm o serie de evenimente care vor transforma spațiul din fața Muzeului într-un loc de interes și de întâlnire pe Calea Victoriei, un reper al Bucureștiului istoric, care a modelat întreaga configurație a zonei, dar care astăzi nu are aproape nici o relevanță pe harta afectivă a locuitorilor orașului.

unnamed

Program:

orele 17.00 – 22.00: vizite ghidate în Sala Tronului și Sufrageria Regală;
ora 18.00: Ce vedem din Curtea de Onoare a Palatului Regal / ghidaj de pe loc, cu povești vechi, despre zona Pieței Palatului și Calea Victoriei;
ora 19.00: Palatul Regal și Piața Palatului pe harta Bucureștilor / un dialog cu arh. Maria Duda, Edmond Niculușcă și Alberto Groșescu;
ora 20.30: Ce mai faci, scriitorule? / un dialog cu scriitoarea Adela Greceanu;
ora 21.30: Ce vedem din Curtea de Onoare a Palatului Regal / ghidaj de pe loc, cu povești vechi, despre zona Pieței Palatului și Calea Victoriei;
orele 17.00 – 22.00: Ce vrem de la Muzeul Național de Artă? / sondaj și petiție;
orele 17.00 – 22.00: ateliere de pictură pentru copii organizate de MORA;
orele 17.00-22.00: se lansează BAZA la apă – deschide clădiri, străzi, minți și comori urbane;
orele 17.00 – 22.00: muzică, în parteneriat cu Magazinul Senia Music;
orele 17.00 – 22.00: băuturi de la Berero.

Evenimentul este realizat de ARCEN, cu sprijinul MNAR, și este o primă acțiune prin care vrem să reașezăm locul Palatului Regal și al Curții de Onoare în geografia Bucureștiului.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.