Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Se deschid centrele studentObike în București

0

Asociația Green Revolution și Raiffeisen Bank au deschis astazi, cel de-al saselea sezon studentObike, proiect de bike-sharing gratuit, destinat centrelor universitare.

Bucharest Summer University

240 de biciclete vor fi puse gratuit la dispozitia studentiilor din București, din două centre universitare: Politehnica-Regie și Complex Agronomie – Herăstrău, dar și în și alte doua centre din țară: Iași și Timișoara. Studenții pot folosi bicicletele, atât în campusul universitar, cât și în afara acestuia, de luni pana duminică, pe baza legitimatiei valabile de student și a unui act de identitate.

Pentru a veni în întampinarea nevoilor studentilor, bicicletele au fost echipate anul acesta cu genți laterale, în scop utilitar, pentru a facilita transportul cumpărăturilor, a rucsacului de scoală sau a obiectelor necesare pentru o plimbare în parc. Astfel, studentObike își propune să determine cât mai multi studenți să aleagă bicicleta ca mijloc de transport zilnic, pentru recreere sau pentru deplasarea dintr-un punct în altul al campusurilor studentești.

“Ne bucuram să vedem că bicicleta devine treptat un mijloc de transport alternativ pentru studenții din campusurile universitare. Cu ajutorul bicicletelor din proiectul StudentObike studenții au posibilitatea să se relaxeze, să faca sport sau să isi rezolve diferitele nevoi de deplasare. Prin proiectele noastre – I’Velo Urban și Relax, StudentObike, Biciclete cu cravata – dezvoltate împreună cu Green Revolution, ne dorim să schimbăm cultura transportului în Romania și să dezvoltăm infrastructura pentru promovarea transportului alternativ”, a declarat Corina Vasile, Director Comunicare și Relații Publice Raiffeisen Bank Romania.

“ În fiecare an adăugam câte o piesa intr-un puzzle. Imaginea din spatele acestui puzzle surprinde o dimineață obisnuită într-un cămin studențesc din România și în imagine se vad sute de tineri care pleacă spre facultăți cu bicicleta. Oameni veseli, oameni tineri, oameni frumosi. Aceasta este imaginea care stă în spatele proiectului studentObike, este ceea ce ne inspira pe noi, ne facem să mergem mai departe, ne determină să imbunătățim proiectul an de an. În 2017, venim în întampinarea nevoilor studenților cu un sistem de inchiriere mai flexibil, colaborăm cu securitatea campusurilor pentru siguranța bicicletelor pe timp de noapte, sprijinim acțiunile și proiectele studeților, oferim proiecte și motive în plus pentru adoptarea bicicletei ca mijloc de transport alternativ”, a declarat Raluca Fiser, presedinte Asociația Green Revolution.

“Comunitatea academica din USAMV București apreciază în mod deosebit parteneriatul de succes realizat prin Proiectul studentObike, parteneriat care se înscrie în preocupările noastre de încurajare a miscarii în aer liber – componentă esențială a unui trai sănătos. Studenții, cadrele didactice și ceilalti angajați ai Universității se bucura de oportunitatea de a pedala în campus și prin draga noastra capitală. Iată că și în București sunt initiative minunate, iar Proiectul studentObike este incă un exemplu de apropriere de celelalte capitale europene.” a declarat Sorin Mihai Cîmpeanu, Rector al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară.

Despre studentObike:

studentObike este un proiect național de bike-sharing gratuit pentru studenăii din patru centre universitare, aflate în București (doua centre), Iași și Timișoara. În cei șase ani de funcționare, programul  « studentObike » a reușit să scoată peste 150.000 de studenți la pedalat.

În țară, centrele studentObike se vor deschide după cum urmează: 27 martie – Iași – Facultatea de Chimie și 31 martie – Timișoara  – Universitatea de Vest.

Proiectul studentObike se bucură de sprijinul Universității Politehnică din București, Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterină, Universității Tehnice din Iași și Universității de Vest din Timișoara.

Despre Raiffeisen Bank Romania

Raiffeisen Bank Romania este o bancă universală de top, care oferă o gamă completă de produse și servicii financiare clienților persoane fizice, IMM-uri sau corporații. Raiffeisen Bank deserveste aproximativ 2 milioane de clienti persoane fizice, 96.000 IMM-uri și 8.000 de companii. Rețeaua Raiffeisen Bank numară 478 de unități, peste 1.100 de ATM-uri, aproximativ 14.000 de EPOS-uri și 131 de MFM (automate multifunctionale).

Despre Green Revolution :

Green Revolution, fondată în martie 2009, este prima organizatie nonguvernamentală de ecologie urbană din România ce pune în practica măsurile ce stau la baza construirii unui oraș verde. Green Revolution dezvoltă proiecte variate, care promovează și sprijină: educatia ecologică și respectul față de mediul inconjurator, colectarea selectivă a deșeurilor de ambalaje, mijloacele și soluțiile de transport ecologice și economice, adoptarea unui comportament responsabil față de mediu în rândul autorităților și companiilor private și de stat.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.