Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

UPDATE Se deschid centrele I’Velo Relax din Bucuresti (Tineretului si Aviatorilor) si din Constanta. Masuri de SIGURANTA sporite!

0

UPDATE Pentru noi, sanatatea si siguranta utilizatorilor I’Velo sunt prioritare. Asa incat, tinand cont de ultimele stiri despre raspandirea Coronavirusului, consideram ca este cel mai potrivit sa amanam deschiderea centrelor Relax in Bucuresti si  Constanta pana la o data pe care o vom comunica ulterior.

Mersul pe bicicletă, una dintre cele mai sănătoase și sustenabile abordări ale vieții cotidiene

Mersul pe bicicletă este una dintre cele mai simple și mai eficiente căi de a ne purta prietenos cu Pământul și o modalitate care poate rezolva câteva dintre problemele majore într-un oraș aglomerat: cele legate de sănătatea locuitorilor. calitatea aerului și decongestionarea traficului.

Noi știm mai bine, căci programul I’Velo, în cei nouă ani de funcționare, a reusit să scoată peste 1.700.000 de români la pedalat, contribuind la reducerea emisiilor de CO2 din atmosferă cu aproximativ 2.500 de tone, din 7 orașe din țară: București, Constanța, Brașov, Sibiu, Alba Iulia, Oradea, Iași.

Orașe din întreaga lume se reinventează ca locuri pentru a fi în continuare locuite. Noi ne continuăm misiunea noastră de a promova mersul pe bicicletă ca mijloc de transport sănătos. Sperăm să convingem și în 2020 cât mai multe persoane că bicicleta este utilitară, rapidă, accesibilă, dar și un mijloc de relaxare, vital într-o capitală europeană. Bicicleta este o soluție pentru diminuarea impactului uman asupra climei și o tranzitie către un mediu mai curat și o societate mai sănătoasă”, a declarat Raluca Fișer, președintele Asociației Green Revolution

Mersul pe bicicletă este și una dintre cele mai sănătoase și sustenebile abordări ale vieții cotidiene.

Conform Mental Health Foundation, mersul pe bicicletă poate avea același efect pozitiv ca tratamentul medicamentos sau terapia și este una dintre cele mai sigure metode de a îmbunătăți condiția cardiovasculară. De asemenea, ciclismul îmbunătățește echilibrul și coordonarea, având un impact pozitiv și asupra imunității.

Tot bicicleta este folosită în combaterea obezității și a bolilor asociate acesteia, precum diabetul. Studiile arată că nivelurile de glicemie au scăzut cu aproape jumătate într-o perioadă de 24 de ore după o plimbare cu bicicleta de intensitate moderată timp de o oră.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, prin folosirea bicicletei, se previne moartea a 27.860 de cetățeni europeni anual

În medie, bicicliștii trăiesc cu 2 ani mai mult decât cei care nu merg cu bicicleta și își iau cu 15% mai puține zile de concediu medical; bicicliștii sunt expuși, în trafic, la riscuri cu 41% mai mici decât șoferii (studio al University of Glasgow, UK, 2017).

Și pentru angajatori există mai multe beneficii, unul fiind ca un angajat care vine cu bicicleta la serviciu are nevoie de trei ori mai puține zile de concediu medical decât unul care vine cu mașina. Cele mai noi studii demonstrează că angajații care merg cu bicicleta au cel mai mare nivel de “stare de bine” din companie corelată direct cuproductivitatea, creativitatea, eficiența și implicarea lor

În plus, cu ajutorul infrastructurii și a legislației, ciclismul poate aduce importante beneficii economice.

Conform celui mai nou raport al ECF, pe lângă beneficiile pentru sănătate, ciclismul este o industrie în sine. 

Manufactura bicicletelor aduce venituri de aproximativ 4,3 miliarde de euro, vânzarea și repararea lor generează tranzacții de aproape 1 miliard de euro, iar turismul și alte mici afaceri beneficiază și ele în urma folosirii bicicletei.

Apoi, prin renunțarea la mașini, cetățenii economisesc combustibil în valoare de aproape 3 miliarde de euro. La această sumă, se adaugă economia de resurse: pentru o bicicletă se consumă doar 2% din cantitatea de componente necesare pentru producția unei mașini.

Nu în ultimul rând, tehnologia dezvoltată pentru industria producătoare de biciclete și pentru infrastructura aferentă este estimată la 10 miliarde de euro anual. Suplimentar, infrastructura care facilitează transportul pe biciclete generează venituri de 10 miliarde de euro pentru afacerile de pe traseul pistelor.

Deschiderea centrelor I’Velo Relax:

Asociația Green Revolution și Raiffeisen Bank anunță deschiderea centrelor de biciclete I’Velo Relax din Parcul Herăstrau, Parcul Tineretului și din Constanța, începând de sâmbătă, 14 martie, la ora 10:00. Iubitorii de pedalat vor avea la dispoziție peste 850 de biciclete, șapte zile din șapte, urmând ca în perioada următoarea să fie deschise și centrele de închiriere de biciclete din Alba Iulia, Oradea, Brașov, Sibiu și Iași.

Programul I’Velo Relax a ajuns la al zecelea sezon și continuă promovarea mersului cu bicicleta ca soluție pentru îmbunătățirea calității vieții orașului si a locuitorilor săi.

Conceptul I’Velo Nelimitat continuă și în acest sezon și își propune să ajute și mai mult la fluidizarea traficului din București și să contribuie la o mai mare mobilitate urbană prin accesul mult mai usor la cele două sisteme, Relax și Urban.

Utilizatorii au acces nelimitat la călătorii cu bicicleta cu ajutorul aplicației de mobil I’Velo sau al cardului de membru. Aplicația poate fi descărcată gratuit din Google Play sau Apple Store, iar cardul poate fi achiziționat din centrele Relax sau sediul Urban din zona Dorobanți (str. Profesor Ion Bogdan, nr 21).

I’Velo Nelimitat permite utilizatorilor plimbări nelimitate cu bicicleta în sesiuni de câte 2 ore, pe care le poate prelungi dacă activează în aplicație butonul de Extra time, înainte de expirarea celor 2 ore. Acesta este modul de a verifica statusul bicicletei si că nu vor apărea costuri suplimentare.

Există mai multe tipuri de abonamente pentru iubitorii de pedatalat:

Perioada

ONE PASS

1 luna

1 an

Valoare

10 lei/2h

49 lei

149 lei

Pentru bicicletele I’Velo Relax există și următoarele categorii de tarife de închiriere: 6 lei/bicicletă – 1 h; 10 lei/bicicletă – 2 h; 14 lei/bicicletă – 3 h; 18 lei/bicicletă – 4 h; 30 lei/bicicletă – 24 h (luni-joi), iar bicicletele pot fi închiriate gratuit de către pensionari, pe baza talonului de pensie.

Cu toții ne dorim să trăim într-un mediu sănătos și credem că doar nouă ne stă în putere să îl creăm. De peste 10 ani încercăm, prin programele derulate cu Asociația Green Revolution, să contribuim la orașe mai curate și mai prietenoase cu locuitorii săi. Știm că 1,7 milioane de oameni au folosit bicicletele I’Velo în ultimii 10 ani și ne dorim ca numărul lor să crească tot mai mult. Transportul alternative a devenit de mult timp o nevoie la nivel de societate”, spune Corina Vasile, director de Comunicare Raiffeisen Bank România

Mai multe informații și detalii despre proiect, găsiți accesând site-ul www.ivelo.ro.

Despre Green Revolution 

Green Revolution, fondată în martie 2009, este prima organizație nonguvernamentală de ecologie urbană din România, ce pune în practică măsurile ce stau la baza construirii unui oraș verde. Green Revolution dezvoltă proiecte variate, care promovează și sprijină: educația ecologică și responsabilitatea față de mediul înconjurător, mijloacele și soluțiile de transport ecologice și economice, adoptarea unui comportament responsabil față de mediu în randul autorităților și companiilor private și de stat.

Despre Raiffeisen Bank 

Raiffeisen Bank oferă servicii universale de banking pentru 2 milioane de clienți persoane fizice, 92.000 de IMM-uri și 5.700 de companii mari și medii. Peste 650.000 clienți folosesc aplicațiile digitale Raiffeisen Smart Mobile si Raiffeisen Online. Banca are 4.800 de angajati, o rețea de peste 350 de unități în toată țara, aproximativ 800 de ATM-uri, 300 de mașini multifuncționale (MFM-uri) și 20.000 de POS-uri. În ultimii ani, Raiffeisen Bank a intensificat procesul de simplificare și transformare digitală, dezvoltând o serie de soluții de creditare sau plăți online, asigurând accesul la servicii bancare oriunde, oricând, de pe dispozitive mobile.

Mai multe detalii pe: www.ivelo.ro

Despre autor

avatar

In cinci ani de existenta, Asociatia Green Revolution a demonstrat ca imaginatia, energia si entuziasmul unei echipe tinere au avut capacitatea de a dezvolta proiecte locale si nationale de impact, cu rezultate vizibile, cuantificabile. Green Revolution sustine reducerea poluarii in marile orase, a impactului pe care activitatile umane il au asupra mediului, cat si cresterea calitatii vietii locuitorilor in marile aglomerari urbane. Cea mai mare parte din viata o petrecem in orase, iar “sanatatea” oraselor este si sanatatea noastra. Credem ca reconstruirea unui oras pe principii verzi reprezinta o prioritate, atat pentru cetateni, cat si pentru autoritati. Ecologia inseamna evolutie, inseamna o viata mai sanatoasa si mai fericita pentru noi si urmasii nostri.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.