„Scrisori de dragoste pentru Ioana”, expoziție cu vânzare în beneficiul victimelor violenței domestice și a persoanelor fără adăpost

0
În Europa, 1 din 5 femei și 1,8 milioane de copii sunt, anual, victime ale violenței domestice. În România, neexistând obligativitatea legală de a raporta actele de violență domestică, ne lipsesc datele statistice. Totuși, ca să ne facem o idee, un raport din 2003 arăta că zilnic, în România, 2.190 femei raportau că sunt victime ale violenței în familie. (sursa: casaioana.org)

autor text, Anca Nistor invitata la rubrica Dreptul la Cuvant

Casa Ioana este o fundație care sprijină victimele violenței domestice și persoanele fără adăpost.

Când Rachel Sargent de la London Street Bistro m-a invitat să expun piese Nistora Ceramics pe terasa acoperită a simpaticului bistro bucureștean, am simțit dintru bun început că voi meșteri o serie de ceramică special pentru acel loc cu lumină frumoasă. Și da, pentru că e februarie, a fost să fie cu iubire.

Nistora Ceramics - Love letters for Ioana 2

“Scrisori de dragoste pentru Ioana”

“Scrisori de dragoste pentru Ioana” este o serie de plachete imprimate manual cu versuri de iubire, însoțite de o mulțime de clopoței votivi, toate croite manual din ceramică albă. Sunt zece plachete dreptunghiulare, tăiate “din cuțit” din lutul moale, imprimat ulterior, literă cu literă, ca în vremea tipografilor vechi, apoi arse de două ori în focurile cuptorului de ceramică, până la peste 1000 grade. Sunt versuri de Shakespeare, de Sappho, sunt și persanii Rumi și Hafiz. Și sunt și vreo 16 fire de clopoței decorativi, pregătiți să sune de primăvară.

Și toate astea, adică cele zece poeme și zecile de clopoței, sunt scrisori de dragoste. Pentru Ioana.

Cine e Ioana?

Ioana este oricare dintre noi, orice femeie ce suferă din pricina violenței domestice. Oricare dintre noi, orice persoană care are nevoie urgentă de sprijin după atâta frică, de afecțiune după atâta abuz, de un cămin în care să fie în siguranță, de un bumb de șansă nouă.

De aceea, toate piesele (cele zece plachete cu versuri de dragoste și clopoțeii decorativi) sunt de vânzare – în beneficiul Casei Ioana, fundația menționată mai sus, și ca un mic semn de solidaritate cu femeile curajoase ce își adună curajul pentru a se desprinde din relația abuzivă în care se află.

Ce puteți face?

Cumpărați o piesă Nistora Ceramics din seria “Scrisori de dragoste pentru Ioana”. Nu doar veți lua acasă (ori veți oferi cuiva iubit) un obiect ceramic unicat, creat cu drag, ci veți susține Casa Ioana în a continua să sprijine femeile care le cer ajutorul. Fiecare dintre cele 10 plachete costă 100 lei, fiecare dintre firele cu clopoței (a câte 2 sau 3 clopoței fiecare) costă 50 lei. Curioși cum arată toate astea? O primă ocheadă puteți arunca aici.

Puteți vizita expoziția cu vânzare “Scrisori de dragoste pentru Ioana” pe terasa acoperită a London Street Bistro, str. Puțul lui Zamfir, nr. 15, București, până pe 28 februarie (verificați orele de program aici).

sursa: Anca Nistor

Nistora Ceramics - Love letters for Ioana 4Nistora Ceramics - Love letters for Ioana 3

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează