Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Scriitoarea poloneză Dorota Masłowska soseşte la București

0

 Scriitoarea poloneză Dorota Masłowska soseşte la București însoțită de band-ul personal

Prezentă în București cu ocazia participării Poloniei ca invitat de onoare la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2014, Dorota Masłowska, fostul copil teribil al literaturii polone, va susține și un concert live în București în Club Control.

Dorota Masłowska va întâlni pentru prima oară publicul din România sâmbătă, 31 mai, de la ora 10.00 p.m, în Club Control. Concertul din București, în care va cânta alături de  trupa sa, Mister D., este primul susținut într-o țară străină de către scriitoarea și artista poloneză. Intrarea este liberă.

Dorota Masłowska a început să cocheteze cu muzica întrucât, după cum ea însăși recunoaște, ieșirea din lumea literaturii către cea a muzicii ușoare i-a oferit nu numai o deschidere spre alte posibilități de a se exprima, ci și o senzație de eliberare. „Genul meu de creație va rămâne mereu cuvântul scris, însă literatura ca industrie m-a obosit. Sunt de părere că societatea noastră este foarte neamabilă. Dar nu pot să scriu o carte pe acest subiect, fiindcă urăsc literatura implicată. Iar aici, în cântece, pot să-mi exprim toate gândurile sumbre despre pițipoance, proxeneți, lovele și mersul cu Audi. M-am simțit liberă și fericită!”, spune Dorota  Masłowska.

Venirea scriitoarei în țara noastră are loc în contextul participării Poloniei la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2014, ca țară invitată. Vizita Dorotei Masłowska va dura patru zile și va culmina cu spectacolul pe care aceasta îl va susține în Clubul Control. Totodată, Dorota va participa în calitate de scriitoare la o serie de evenimente conexe pe care Institutul Polonez din Bucureşti le-a pregătit cu ocazia Salonului Internațional de Carte Bookfest 2014.

Despre DorotaMasłowska

Primul roman al Dorotei Masłowska, „Albă-ca-zăpada și roșu bolșevic”, a fost publicat în 2002, pe când scriitoarea avea doar 19 ani. Cartea sa a revoluționat literatura poloneză, datorită subiectului controversat pe care l-a abordat și a limbajului neobișnuit pe care autoarea l-a folosit în scrierea cărții. În scurt timp de la lansare, „Albă-ca-zăpada și roșu bolșevic” a devenit bestseller în Polonia. În anul 2005, Masłowska a publicat cel de al doilea roman al său, „Paw królowej”, premiat și el cu cea mai mare distincție literară din Polonia, premiul NIKE.

În anul 2014, DorotaMasłowska a lansat primul album muzical din carieră, alături de trupa sa, Mister D. Acesta este intitulat„Societatea este neprietenoasă” iar muzica este un amestec de versuri autoironice, în ritmuri de rap, punk și dance. Textele versurilor sunt inspirate din subiecte din presa locală și povestesc despre cât de neprietenoasă este societatea autohtonă. Din trupa Mister D. fac parte DorotaMasłowska, Marcin Zabrocki, KubaWandachowicz și Piotr Gwadera.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.