Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Scrie povestea ta? Proiect de promovare a culturii scrise in randul adolescentelor

0

Scrie povestea ta anunt adoescente

Scrie povestea ta? 

Proiectul își propune să ofere adolescentelor din București educație culturală care să susțină dezvoltarea lor ca public pentru cultura scrisă, dezvoltarea lor personală, precum și deschiderea față de diversitate. Proiectul îmbină în mod creativ literatura și scriitura personală, oferind contexte de învățare, auto-explorare și auto-descoperire, prin intermediul unor metode și instrumente interactive și prietenoase. Acestea au scopul să le ajute pe adolescente să se cunoască mai bine, să descopere și să valorizeze creațiile literare ale personalităților feminine din trecut și prezent, având astfel acces la modele feminine valoroase. Programul cultural propus se va adresa și profesorilor de limba și literatura română, aceștia fiind cei în măsură să transmită mai departe mesaje și modele culturale care au la bază valorizarea culturii scrise, cât și respectul față de diversitate. Prin intermediul acestor intervenții, proiectul va crește notorietatea operelor literare ale scriitoarelor de origine română din trecut și din prezent.

CE NEVOI ABORDEAZĂ proiectul Scrie povestea ta?

Nevoia de a construi sau consolida legătura adolescentelor cu cultura și literatura într-un mod prietenos, informal, flexibil, care le vede pe acestea drept potențiale creatoare de literatură și nu le tratează drept recipienți pasivi de informație.

Nevoia de a promova modele feminine reale, inclusiv pentru a contracara abundența de mesaje stereotipe despre fete și femei, care continuă să le plaseze pe acestea în roluri tradiționale și să le limiteze aspirațiile și potențialul.

Nevoia de a aborda literatura și creațiile literare într-un mod relevant pentru viețile și dezvoltarea adolescentelor, cu impact de susținere a sănătății psihice și emoționale, literatura și scriitura personală având potențial de elaborare și procesare a conflictelor interne și a experiențelor de viață marcante.

Nevoia de a deconstrui în mod creativ stereotipuri și prejudecăți existente la nivel social, promovând astfel diversitatea.

CINE POATE PARTICIPA LA proiectul Scrie povestea ta?

Proiectul Scrie povestea ta se adresează adolescentelor cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, indiferent de statutul școlar al acestora (adolescente înscrise în învățământul liceal, tehnologic sau vocational sau adolescente care nu sunt înscrise în sistemul de învățământ).

Adolescentele interesate nu trebuie să aibă abilități de scriere creativă sau talent literar; scopul proiectului nefiind acela de a descoperi talente literare noi, ci de a explora opere literare ale unor scriitoare din trecut și din prezent și de a dezvolta capacitatea de auto-analiză prin intermediul scriiturii personale.

Pentru a se înscrie, adolescentele interesate trebuie să trimită, până pe 25 iunie, un email la adresa scriepovesteata@cpe.ro sau un mesaj privat pe www.facebook.com/scriepovesteata, cu datele de contact (nume și prenume, vârstă, telefon și email) și răspunsul la întrebarea Care e cartea ta preferată și de ce.

Proiectul Scrie povestea ta este implementat de CPE – Centrul Parteneriat pentru Egalitate, în perioada februarie 2017 – octombrie 2017. Pesoană de contact: Livia Aninoșanu, Directoare de Programe, adresa de email laninosanu@cpe.ro, telefon 0724 255 768.

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.